Життя та Стиль
Суспільство
Салат «Табуле»: рецепт нашвидкуруч
Якщо ви хочете освіжити власне меню, спробуйте салат «Табуле» — це саме той варіант, коли смачно, просто, корисно та дуже ароматно.
У класичному варіанті його готують з булгуром, але українська фудблогерка Ольга Рябенко пропонує зручну та не менш апетитну адаптацію — з кус-кусом. Ідеально підходить для тих, хто хоче харчуватись усвідомлено, але без довгих стоянь на кухні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
«Табуле» — це традиційний ліванський салат, основою якого є велика кількість свіжої зелені, соковиті овочі та легка цитрусова заправка. У його складі — джерела клітковини, антиоксидантів і вітамінів, це робить страву чудовим варіантом для тих, хто піклується про фігуру та здоров’я.
Інгредієнти
Кус-кус - 100 г
Окріп - 150 мл
Петрушка - 1 великий пучок
М’ята - 8 листочків
Кінза - 20–30 г
Зелена цибуля - 3 стебла
Помідори - 2 шт.
Огірки - 3 шт.
Лимон (для соку) - 1 шт.
Олія - 30 мл
Коріандр мелений - ¼ ч. л
Цукор - 1 ч. л
Сіль
Перець
Приготування
- Залийте кус-кус 150 мл окропу, додайте сік половини лимона та накрийте кришкою. Через 10 хв розпушіть виделкою. Дайте охолонути.
- Петрушку, м’яту, кінзу та зелену цибулю дрібно порубайте. Саме зелень — «душа» «Табуле», тож не шкодуйте її.
- Огірки та помідори наріжте маленькими кубиками. Якщо виділяється багато соку — краще злити, щоб салат не став «супом».
- У великій мисці з’єднайте кус-кус, зелень, овочі. Додайте решту лимонного соку, сіль, перець, мелений коріандр, цукор і олію. Добре перемішайте.
- Особливо цікаво подати «Табуле» у листках салату (наприклад, айсберг) — вийдуть корисні їстівні «тарілочки».
«Табуле» — це більше, ніж просто салат. Це філософія легкості, повага до природних інгредієнтів та турбота про себе. Не бійтеся адаптувати рецепт під свої смаки. Головне — баланс і любов до того, що ви готуєте.






