НОВИНИ ДНЯ: Пєсков натякнув на "нову можливість" завершення війни: що його вразило у стратегії США  Україна заморозила активи головного придністровського "олігарха", - ЗМІ  Ракети Taurus для України: чому у Німеччині затягують з рішенням  В Україні планують збільшити кількість військових капеланів  Чи будуть морози та сніг в Україні цієї зими — прогноз синоптикині  У Держдепі США засумнівалися у партнерстві з Євросоюзом: за що критикують  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилисявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2025 442

Як приготувати суфле з курячої печінки

За смаком куряче суфле нагадує паштет з печінки, але воно ніжніше.

e7c198d6b7c9ea2aafd4bcb5fd59c6af_12.07.25

Це найпростіша страва, яку можна приготувати з печінки. Подайте її холодною чи гарячою, з овочами, розріжте на порції, або з хлібцями чи тостами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

куряча печінка - 500 г

яйця курячі - 2 шт.

вершки 10% - 100 мл

борошно пшеничне - 120 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

морква - 1 шт.

олія для змащування форми - 2 ст. л.

коріандр мелений - 1/3 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Курячу печінку промийте, видаліть плівки, жир і наріжте на середні шматочки.
  2. Цибулю та моркву очистьте. Цибулю наріжте на дрібні кубики, моркву натріть на середню тертку. Обсмажте на олії до м'якості. Остудіть.
  3. Яйця збийте віничком.
  4. У чашу блендера викладіть курячу печінку, обсмажені овочі і подрібніть до однорідної маси, викладіть у миску, потім додайте яйця, вершки, борошно, чорний мелений перець, коріандр, сіль і добре перемішайте.
  5. Форму для запікання змастіть олією, викладіть масу і розрівняйте.
  6. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Поради:

  • Замість вершків можна використовувати молоко.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як приготувати суфле з курячої печінки 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2025 442
Еще материалы раздела «Суспільство»