Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати суфле з курячої печінки
За смаком куряче суфле нагадує паштет з печінки, але воно ніжніше.
Це найпростіша страва, яку можна приготувати з печінки. Подайте її холодною чи гарячою, з овочами, розріжте на порції, або з хлібцями чи тостами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряча печінка - 500 г
яйця курячі - 2 шт.
вершки 10% - 100 мл
борошно пшеничне - 120 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
морква - 1 шт.
олія для змащування форми - 2 ст. л.
коріандр мелений - 1/3 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
- Курячу печінку промийте, видаліть плівки, жир і наріжте на середні шматочки.
- Цибулю та моркву очистьте. Цибулю наріжте на дрібні кубики, моркву натріть на середню тертку. Обсмажте на олії до м'якості. Остудіть.
- Яйця збийте віничком.
- У чашу блендера викладіть курячу печінку, обсмажені овочі і подрібніть до однорідної маси, викладіть у миску, потім додайте яйця, вершки, борошно, чорний мелений перець, коріандр, сіль і добре перемішайте.
- Форму для запікання змастіть олією, викладіть масу і розрівняйте.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Поради:
- Замість вершків можна використовувати молоко.






