НОВИНИ ДНЯ: Зеленський повідомив деталі "мирного плану": чому він сподобається не всім  Зеленський озвучив "справедливе рішення" щодо питання територій Донбасу  Зеленський прокоментував можливі вибори в Україні: що сказав  Вихід ЗСУ без відходу армії РФ: Зеленський розкрив пропозицію США щодо Донбасу  Зеленський розробив успішну стратегію відповіді на мирний план Трампа — WSJ  Санкції не зупинили експорт: грецькі танкери допомагають Росії продавати нафту  На Київ насувається небезпека — деталі попередження синоптиківвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.07.2025 553

Паста з червоною рибою: рецепт нашвидкуруч

Коли хочеться чогось смачного, поживного та не надто складного у приготуванні, ідеальним варіантом стане паста з червоною рибою.

56bd9916c641cc3c2327d6e82ef173e6_16.07.25

Усього одна форма для запікання, п’ять інгредієнтів та 30 хв і ви маєте ароматну, насичену, ресторанну страву у себе вдома. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Цей рецепт став вірусним у мережі завдяки простоті приготування та вишуканому смаку. Про нього на своїй сторінці розповів фудблогер Petros Maounatzis, а також довів, що справжня кулінарна магія у простих речах.

Інгредієнти

Філе червоної риби (лосось або форель) - 300 г

Помідори чері - 200 г

Сир фета - 120 г

Макарони

Оливкова олія - 3 ст. л

Сіль

Перець

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 200°C. Застеліть форму для запікання пергаментом або змастіть її олією.
  2. Викладіть у форму інгредієнти. У центр покладіть фету, навколо неї чері. Додайте філе червоної риби, порізане шматочками. Полийте все оливковою олією, посоліть та поперчіть.
  3. Запікайте 20–25 хв, поки риба не стане соковитою, а сир і томати м’якими та запеченими.
  4. Тим часом відваріть пасту у підсоленій воді до стану аль денте. Злийте воду, але залиште трохи рідини.
  5. Змішайте все в одне. Додайте пасту до форми з запеченими інгредієнтами, розімніть фету та помідори виделкою, перемішайте все разом. Додайте трохи води з-під пасти для утворення ніжної текстури.
  6. Подавайте гарячим, посипте свіжою зеленню чи тертим пармезаном.

Поради

  • Підходить як класична грецька фета, так і м’які аналоги — бринза чи рикота.
  • Не перепікайте рибу, 20–25 хв достатньо для ідеальної соковитості.
  • Вегетаріанський варіант, просто замініть рибу на гриби чи баклажан.

Паста з червоною рибою — це ідеальне поєднання простоти, користі та вишуканого смаку. Страва готується всього за пів години, не потребує складних інгредієнтів, а результат вражає. Ніжна риба, соковиті томати, ароматна фета та улюблена паста в одному запеченому шедеврі. Такий рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто цінує свій час, любить смачно поїсти та дбати про здоров’я.

Оценка материала:

5.00 / 3
Паста з червоною рибою: рецепт нашвидкуруч 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
16.07.2025 553
Еще материалы раздела «Суспільство»