Життя та Стиль
Суспільство
Вівсяне печиво з бананом: простий рецепт
Якщо у вас залежалися банани, що перестигли, які ніхто не хоче їсти, то це — чудовий варіант приготувати корисне вівсяне печиво.
Спосіб приготування дуже простий, розкачувати тісто не потрібно. Вівсяні пластівці попередньо подрібніть до борошна, перемішайте з іншими інгредієнтами, сформуйте печиво і відправте в духовку на 15 хвилин. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Банани - 1 шт.
вівсяні пластівці (довгого приготування) - 100 г
борошно пшеничне - 80 г
яйце куряче - 1 шт.
цукор - 50 г
масло вершкове - 40 г
розпушувач - 5 г
сіль - щіпка
- Очищений банан розімніть виделкою в пюре. Додайте м'яке вершкове масло, яйце, перемішайте, всипте цукор, сіль і ще раз перемішайте.
- Вівсяні пластівці подрібніть за допомогою блендера або кавомолки.
- У мисці змішайте вівсяні пластівці, всипте просіяне борошно з розпушувачем, потім додайте масляно-бананову масу і добре перемішайте.
- Мокрими руками сформуйте кругле печиво будь-якого діаметру, щоб воно було плоским і однаковим за товщиною. Викладіть на деко, застелене пергаментом, на відстані одне від одного.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин до золотистого кольору.
Поради:
- За бажанням у печиво можна додати родзинки.
- Вівсяні пластівці використовуйте будь-які.






