НОВИНИ ДНЯ: Без опадів, але вітряно: синоптик розповіла, якою буде погода на вихідних  Важкий період закінчується: 3 знаки зодіаку відчують полегшення після 5 грудня  Зарплати військовим не підвищать, але будуть контракти з покращеними умовами, - Шмигаль  Росіяни переоцінили свої сили і зазнають втрат: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Куп'янську  Моді приймає Путіна з почестями: що означає для України поїздка "фюрера" до Індії  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.07.2025 744

Капуста, тушкована з грибами: рецепт смачного і корисного гарніру

Приготуйте просту та бюджетну страву — тушковану капусту з грибами.

Капуста з додаванням грибів виходить соковитіша і ароматніша. Гриби використовуйте будь-які, як печериці, так і лісові. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 500 г

гриби печериці - 300 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

томатна паста - 1 ст. л.

Вода - 50 мл

кмин (насіння) - щіпка

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Печериці промийте та розріжте на чотири частини.
  2. Цибулю, моркву очистьте. Цибулю наріжте на середні кубики, моркву — соломкою.
  3. Капусту тонко нашаткуйте.
  4. У сковороді з олією обсмажте гриби до випаровування рідини, додайте моркву, обсмажте п’ять хвилин, потім цибулю і обсмажте ще п’ять хвилин.
  5. Далі додайте капусту, кмин, перець чорний мелений, сіль і смажте ще 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
  6. Змішайте томатну пасту з гарячою водою, влийте в капусту і тушкуйте під закритою кришкою п’ять хвилин.

Поради:

  • Якщо печериці великі, розріжте їх на кілька частин.

Оценка материала:

5.00 / 3
Капуста, тушкована з грибами: рецепт смачного і корисного гарніру 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
18.07.2025 744
Еще материалы раздела «Суспільство»