НОВИНИ ДНЯ: Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Україну охоплять похолодання і нічні морози: прогноз погоди на 6-7 грудня  "Старий світ рухнув": Буданов зробив жорстку заяву в річницю Будапештського меморандуму  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Трамп нарешті отримав премію миру, але є нюанс  Годжес пояснив, чому захоплення Покровська не стане успіхом для Росії  Без опадів, але вітряно: синоптик розповіла, якою буде погода на вихіднихвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.07.2025 804

Пиріг із куркою та грибами: рецепт соковитої випічки

Домашня випічка — це не лише про аромат, який наповнює дім затишком, а й про смак, який повертає до приємних моментів.

Якщо вам хочеться чогось ситного та водночас ніжного, спробуйте приготувати пиріг із куркою та грибами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Це ідеальна страва як для обіду, так і для святкового столу. Завдяки соковитій начинці, вершковій заливці та хрусткому тісту, цей пиріг закохує у себе з першого шматочка. Фудблогерка annasimiachko поділилася простим, але дуже вдалим рецептом, який уже оцінили тисячі поціновувачів домашньої кулінарії.

Інгредієнти

Листково-дріжджове тісто - 500 г

Курячі гомілки у карі-маринаді - 1 кг

Свіжі печериці - 300 г

Помідори чері - 150 г

Вершки - 200 мл

Твердий сир (пармезан, гауда або ементаль) - 150 г

Куряче яйце - 1 шт.

Жовток - 1 шт.

Сіль

Перець

Приготування

  1. Якщо у вас гомілки, зніміть м’ясо з кісток і наріжте невеликими шматочками. Завдяки маринаду з карі курка матиме пряний аромат і м’якість.
  2. Обсмажте курку на сковороді до золотистої скоринки (5–7 хв).
  3. Додайте нарізані печериці. Готуйте ще 5 хв, поки з грибів не випарується рідина.
  4. За бажанням можна додати дрібно нарізану цибулину чи зубчик часнику — це підсилить смак.
  5. У мисці збийте яйце з вершками до однорідності.
  6. Додайте натертий сир, сіль і перець.
  7. Форму для випікання вистеліть пергаментом або змастіть маслом.
  8. Розкачайте листково-дріжджове тісто, викладіть у форму, сформуйте бортики висотою 3–4 см.
  9. Викладіть рівномірно начинку з курки та грибів.

10. Залийте все вершковою сумішшю.

11. Зверху викладіть половинки помідорів чері, вони дадуть свіжість і красивий колір.

12. За бажанням можна зробити декоративну сіточку з тіста чи сплести коси з залишків і прикрасити бортики.

13. Змастіть пиріг жовтком для золотистої скоринки.

14. Випікайте пиріг у розігрітій духовці за температури 170°C приблизно 55–60 хв або до рум’яної скоринки та загусання начинки. Якщо верх починає швидко підрум’янюватися, прикрийте фольгою.

Поради

  • Тісто краще дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно стало пластичнішим.
  • Якщо немає маринованої курки, використовуйте звичайне філе чи стегна, попередньо замаринуйте в олії, карі, лимонному соку та солі з перцем.
  • Замість вершків можна використати сметану, але з меншим відсотком жирності та змішати її з молоком.
  • Готовий пиріг можна зберігати у холодильнику до 3 днів, а також розігрівати у духовці чи на сковороді під кришкою.

Цей пиріг із куркою та грибами — універсальна страва. Він ситний, але не важкий, ароматний, але не нав’язливий. Смакує добре і теплим, і холодним, чудово поєднується з легким салатом або просто чашкою чаю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пиріг із куркою та грибами: рецепт соковитої випічки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.07.2025 804
Еще материалы раздела «Суспільство»