НОВИНИ ДНЯ: Пєсков натякнув на "нову можливість" завершення війни: що його вразило у стратегії США  Україна заморозила активи головного придністровського "олігарха", - ЗМІ  Ракети Taurus для України: чому у Німеччині затягують з рішенням  В Україні планують збільшити кількість військових капеланів  Чи будуть морози та сніг в Україні цієї зими — прогноз синоптикині  У Держдепі США засумнівалися у партнерстві з Євросоюзом: за що критикують  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилисявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.07.2025 3990

Кухарі попереджають, що яйця не можна розбивати ножем: і ось чотири причини чому

Найчастіше перед приготуванням яєць їх розбивають за допомогою ножа. Однак кухарі стверджують, що це небезпечно.

888d5258512d81cde2c660421022a347_22.07.25

Найочевидніша причина, чому не варто розбивати яйця ножем — це потрапляння дрібних уламків шкаралупи в страву. Якщо ви користуєтесь ножем, то часто отримуєте надто гострі краї і безліч маленьких фрагментів, які можуть опинитися всередині яйця. Вони не лише псують смак страви, але й можуть бути вкрай небезпечними, особливо для дітей. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Ще одна причина, чому не слід використовувати ніж, щоб розбити сире яйце — це висока ймовірність пошкодження жовтка. Це не особливо критично, однак для приготування деяких страв, наприклад, яєшні чи яйця пашот необхідно, щоб жовток залишався цілим і неушкодженим. Інакше зовнішній вигляд і текстура страви будуть зіпсовані.

Варто зазначити, що ніж дуже часто контактує на кухні з найрізноманітнішими продуктами. Ми ріжемо ним сире м'ясо чи рибу. Якщо ви використовуєте один ніж для всіх справ і не впевнені, що ретельно його промиваєте після кожного використання, існує високий ризик потрапляння всередину бактерій, зокрема сальмонели. А вони можуть призвести до харчового отруєння.

Четверта причина, хоча й банальна, проте про неї часто забувають. Користування ножем потребує певної вправності й акуратності. Для багатьох може здатися незручним сам процес розбивання яєць цим кухонним предметом. Існують більш зручні та безпечні методи це зробити.

Як найкраще розбивати яйця? Насамперед варто зазначити, що на ринку існує безліч різноманітних пристроїв, які були розроблені для розбивання яєць і які мінімізують ризик потрапляння всередину шкаралупи чи бактерій. Однак ви також можете розбивати яйця об будь-яку плоску поверхню. Так ви швидко приберете шкаралупу, не пошкодивши водночас захисну плівку, яка стримує кисень від потрапляння всередину.

Оценка материала:

4.00 / 4
Кухарі попереджають, що яйця не можна розбивати ножем: і ось чотири причини чому 4.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
22.07.2025 3990
Еще материалы раздела «Суспільство»