Життя та Стиль
Суспільство
Як заморозити смородину на зиму — зручні способи
Щоб зберегти смак смородини і користь на зиму, потрібно правильно підготувати до заморожування.
Заморожена смородина — ідеальний варіант насолодитися ягодами взимку. Також можно приготувати випічку, компот. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Розповідаємо, як це можна зробити.
Як заморозити цілі ягоди смородини
Розкладіть смородину по невеликих чистих сухих пакетах, вигоніть повітря, закрийте пакети та покладіть у морозильну камеру.
Ягідне пюре
Технологія заморозки наступна:
- ретельно вимити смородину через друшляк, позбавити її від гілочок
- засипати ягоди в чашу блендера, додати цукор
- подрібнити смородину до стану пюре
- перелити в пластиковий контейнер
- поставити в морозильну камеру
Зберігати смородину краще при температурі -18°C. Термін, у які краще використати ягоду: до 6–8 місяців для звичайних страв та до 4-6 місяців — для дитячого харчування.






