Життя та Стиль
Суспільство
Як правильно смажити кабачки: цікавий лайфгак
Літо — це сезон овочів і серед улюбленців на кожній кухні незмінно фігурує кабачок.
Його смажать, тушкують, запікають, додають у салати, млинці та навіть торти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Однак погодьтеся, найпростіший та найсмачніший спосіб — це посмажити кабачки на пательні з хрусткою золотистою скоринкою. Проте тут часто виникає одна й та сама проблема, адже борошно горить на сковороді, залишається чорним осадом, а згодом і самі овочі мають неапетитний вигляд. Але нещодавно блогерка tsekova_tonya розповіла про простий та дієвий лайфгак, який уже підкорив соціальні мережі.
Блогерка зізнається, що цей спосіб став для неї справжнім відкриттям сезону.
Що потрібно зробити
- Нарізані кружечками кабачки обваляйте спочатку у борошні.
- Потім занурте їх у воду, буквально на секунду, просто змочіть.
- І одразу викладайте на розігріту сковорідку з олією.
Як це працює
Секрет цього методу у реакції борошна з водою. Коли змочений у воді шар борошна потрапляє на гарячу сковорідку, він моментально «запечатується» та створює тонку рівну скоринку, яка:
- не осипається,
- не пригорає на сковороді,
- не залишає чорних плям і диму,
- ідеально тримається на овочі.
А головне — кабачки залишаються соковитими всередині та хрумкими зовні, як у найкращих літніх кафе України.
Рецепт
Інгредієнти
- Молоді кабачки 2–3 шт.
- Борошно 4–5 ст. л
- Вода
- Сіль
- Соняшникова олія
Приготування
- Наріжте кабачки кружечками товщиною 0,5 см.
- Посоліть (можна злегка відтиснути зайвий сік, якщо багато).
- Обваляйте кожен шматочок у борошні.
- Швидко занурте в миску з водою на 1–2 сек.
- Викладіть на добре розігріту сковорідку з олією.
- Смажте до золотистої скоринки з обох боків по 2–3 хв.
- Викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
Тож коли наступного разу вам захочеться чогось домашнього, приготуйте кабачки за цим рецептом






