НОВИНИ ДНЯ: Путін оголосив новий наказ щодо війни в Україні  Гороскоп на 12 грудня для всіх знаків зодіаку: день підштовхне до сміливих рішень  Військові після СЗЧ більше не зможуть обрати бригаду? Що кажуть у Генштабі  Гороскоп на 12 грудня за картами Таро: Терезам - вибір, Козерогам - зустріч з друзями  Дозволить обійти Орбана. ЄС запустив план вступних переговорів з Україною з 10 пунктів  Погода на 12 грудня: синоптики здивували прогнозом  Нацбанк продовжує утримувати облікову ставку через інфляційні ризикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.07.2025 15006

Що не можна додавати під час консервації огірків: вони стають м’якими й несмачними

Що не можна додавати під час консервації огірків: вони стають м’якими й несмачними.

5fafe1fe5a6ff436dc6c91e0ae1f0c5d_24.07.25

Який популярний продукт має агресивні властивості, саме через нього консервовані огірки втрачають свою хрусткість. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Хрусткі й ароматні консервовані огірочки — це мрія кожної господині. Проте іноді замість апетитної закуски виходять мляві овочі без виразного смаку. Причиною цього може бути один популярний продукт, який господині звикли додавати в банки під час консервації у великих кількостях. Про це пише ресурс «Радіо Трек».

Що псує огірки під час консервації

Як з’ясувалося, головна помилка полягає у надмірній кількості часнику. Так, саме він часто винен у тому, що огірки стають м’якими та втрачають свою хрусткість. Повністю виключати часник із рецепту не обов’язково, адже він надає заготовці пікантного смаку, але варто знати міру.

Для трилітрової банки достатньо лише одного зубчика часнику, якщо покласти більше, можна зіпсувати текстуру овочів.

Як зробити консервовані огірки по-справжньому хрусткими

Щоб досягти бажаної пружності та приємного хрускоту, скористайтесь простим секретом: додайте до банки листя дубу. Цей натуральний компонент містить дубильні речовини, які зміцнюють текстуру огірків і не дають їм розм’якнути під час тривалого зберігання.

Оценка материала:

5.00 / 3
Що не можна додавати під час консервації огірків: вони стають м’якими й несмачними 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
24.07.2025 15006
Еще материалы раздела «Суспільство»