Життя та Стиль
Суспільство
Чи можна заморожувати аґрус на зиму: як це правильно зробити, щоб ягоди були цілими та смачними
Заморожування аґрусу — це ідеальний спосіб надовго зберегти ягоди без втрати користі та смакових властивостей.
Якщо зробити все правильно, аґрус залишиться цілим, пружним та смачними навіть через кілька місяців після заморожування. А ще не втратить корисних мікроелементів, зокрема вітаміну C, якого в ста грамах аґрусу достатньо для того, щоб забезпечити половину добової норми. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
До того ж, заморожувати ягоди значно простіше, ніж варити з них варення. І в такий спосіб можна зберегти максимум клітковини, заліза, калію та вітамінів групи В.
Як правильно заморожувати аґрус: покрокова інструкція
- Переберіть ягоди, відберіть лише стиглі, щільні та без пошкоджень, колір значення не має.
- Промийте у холодній воді й обсушіть на рушнику.
- Видаліть хвостики та плодові ніжки.
- Розкладіть аґрус в один шар на дошці чи підносі.
- Відправте до морозильної камери на 2–3 години.
- Заморожені ягоди пересипте в пакети чи контейнери.
- Зберігати аґрус можна до 6 місяців.
Що можна приготувати із замороженого аґрусу
Після розморожування ягоди можна використовувати для приготування:
- компотів і морсів;
- джемів, соусів, желе;
- начинок для пирогів і тортів;
- вітамінних зимових чаїв.
Оценка материала:
Чи можна заморожувати аґрус на зиму: як це правильно зробити, щоб ягоди були цілими та смачними24.07.2025






