Життя та Стиль
Суспільство
Як замаринувати огірки, щоб вони хрумтіли: рецепт смачної консервації на зиму
Якщо ви хочете замаринувати надзвичайно хрумкі огірочки на зиму, спробуйте цей рецепт.
Про нього розповіла авторка українського кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні рецепти від Надії". Вона стверджує, що огірочки виходять надзвичайно хрумкими і залишаються такими навіть після тривалого зберігання. Перелік продуктів підходить на чотири літрові банки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Огірки - 2 кг
листя хрону - за смаком
кріп - пучок
зубчики часнику - 4 шт.
ріпчаста цибуля - 1 шт.
горошини чорного перцю - 20 шт.
горошини духмяного перцю - 8 шт.
гірчиця - 4 ч. ложки
лавровий лист - 4 шт.
вода - 1 л
сіль - 1,5 ст. ложки
цукор - 3 ст. ложки
оцет 9% - 3 ст. ложки
Процес приготування:
- Огірки добре промийте, обріжте хвостики, залишіть на кілька хвилин у воді.
- Цибулю наріжте напів кільцями.
- На дно кожної банки (чистої і стерильної) викладіть нарізане листя хрону, листя і парасольки кропу, по 2 горошини духмяного перцю, по 5 горошин чорного перцю, 1 лавровий лист, 1 ч. ложку гірчиці, 1 зубчик часнику (попередньо розріжте на частини), 1 ст. ложку нарізаної цибулі.
- Акуратно утрамбуйте огірки.
- Залийте овочі гарячою водою, накрийте кришками.
- Залишіть на 15 хвилин, а потім злийте воду і повторіть процедуру (саме завдяки повторенню огірки виходять хрумкими і довго зберігаються).
- Тепер потрібно приготувати маринад. Візьміть воду, яку ви злили з банок, додайте оцет, цукор та сіль. Закип'ятіть та залийте в банки.
- Накрийте кришками, закрийте ключем, переверніть банки, укутайте теплим матеріалом та залишіть, щоб вони охолонули.
Оценка материала:
Як замаринувати огірки, щоб вони хрумтіли: рецепт смачної консервації на зиму26.07.2025






