НОВИНИ ДНЯ: Нічний "мінус" і штормовий вітер: синоптики дали прогноз погоди на 7 грудня  Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.07.2025 533

Тартар із сиров’яленої ковбаси: рецепт цікавої альтернативи класичній страві

Тартар із сиров’яленої ковбаси: рецепт цікавої альтернативи класичній страві

28e39afd188ca8cffd31dd79f363b2f2_27.07.25

Коли хочеться чогось незвичайного, вишуканого, але водночас простого у приготуванні, тартар із сиров’яленої ковбаси стане ідеальним вибором. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Це стильна подача знайомих інгредієнтів у новому форматі. Страва не містить сирого м’яса, тож чудово підходить навіть для тих, хто з обережністю ставиться до класичного тартару.Про це рецепт розповів на своїй сторінці фудблогер Василь Корнійчук та надав поради як приготувати справжню ресторанну страву нашвидкуруч на власній кухні.

Тартар — це страва з дрібно нарізаного м’яса чи риби з пікантною заправкою. У нашій версії — оригінальний варіант на основі сиров’яленої ковбаси. Вона має насичений смак і приємну текстуру, яка ідеально підходить для такої подачі.

Інгредієнти

Сиров’ялена ковбаса - 120 г

Корнішони - 6–8 шт.

Цибуля шалот - 1 шт.

Гірчиця в зернах - 1 ч. л

Вустерський соус - 1 ст. л

Жовток курячого яйця - 1 шт.

Гострий соус (чилі, табаско)

Кетчуп або томатний соус - 1 ст. л

Олія - 1 ч. л

Свіжа зелень (кріп, петрушка, мікрогрін)

Грінки чи чиабата

Приготування

  1. Оберіть якісну сиров’ялену ковбасу, наприклад, салямі, чоризо чи українську «мисливську». Зніміть плівку, наріжте тонкими скибками, а потім дрібним кубиком.
  2. Корнішони та шалот подрібніть максимально дрібно, вони мають давати соковитість, а не домінувати у смаку.
  3. У невеликій мисці змішайте жовток, вустерський соус, зернисту гірчицю, трохи кетчупу, гострий соус та чайну ложку олії. Перемішай до однорідної емульсії.
  4. Додайте у заправку подрібнені овочі та ковбасу. Обережно перемішайте, маса має бути соковитою, але тримати форму.
  5. Викладіть тартар кулінарним кільцем на тарілку чи подавайте на підсмаженому хлібі, чи грінках. Прикрасьте мікрогріном або подрібненою зеленню. Поруч подайте грінки, чиабату чи житній хліб.

Це швидка страва, яка вражає своїм виглядом і смаком. Вона ідеальна для сніданку на вихідних, стильної закуски до вечірки чи несподіваної гастроподачі для гостей. Без сирого м’яса, але з усім шармом класичного тартару.

Оценка материала:

5.00 / 3
Тартар із сиров’яленої ковбаси: рецепт цікавої альтернативи класичній страві 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
27.07.2025 533
Еще материалы раздела «Суспільство»