Життя та Стиль
Суспільство
Картопляний салат із вершковою заправкою: цікавий рецепт
Якщо ви шукаєте легкий, свіжий та смачний салат, який не потребує майонезу, але все одно буде вершковим і насиченим, маємо для вас ідеальний варіант картопляного салату.
Фудблогерка Meliz Berg поділилася рецептом, який вже підкорив серця її підписників. І не дарма, адже цей картопляний салат має смачну заправку на основі йогурту, з пікантними нотками тахіні, лимона, меду та діжонської гірчиці. До того ж він універсальний, адже підходить як для легкої вечері у будні, так і для святкового столу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
На відміну від класичних картопляних салатів із майонезом, цей варіант легший, ароматніший та має цікаву текстуру. Його зручно приготувати заздалегідь і він чудово зберігається у холодильнику.
Інгредієнти
Картопля - 1 кг
Густий натуральний йогурт - 75 г
Оливкова олія - 2 ст. л
Тахіні (кунжутна паста) - 3 ст. л
Свіжий лимонний сік - 3 ст. л
Тертий свіжий часник - 1 ч. л
Діжонська гірчиця - 2 ч. л
Рідкий мед - 1 ст. л
Білий винний оцет - 1 ч. л
Сіль
Чорний перець
Зелена цибуля - 1-2 шт.
Свіжий кріп - 10 г
Каперси - 2 ст. л
Сушена м’ята - 1 ч. л
Обсмажений кунжут - 1 ст. л
Салат айсберг - 4-5 листків
Приготування
- Помістіть картоплю у каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння, варіть 15–20 хв до готовності. Злийте воду, перекладіть у холодну воду, щоб охолодити. Очистьте шкірку (або залиште, якщо молода) та наріжте половинками.
- У великій мисці змішайте йогурт, олію, тахіні, лимонний сік, часник, гірчицю, мед, оцет, сіль і перець. Спочатку суміш може здаватися згорнутою, але просто збивайте до однорідної кремової текстури.
- Додайте до заправки картоплю, зелену цибулю, кріп, сушену м’яту, каперси та кунжут. Акуратно перемішайте, щоб усі інгредієнти були вкриті соусом.
- На завершення додайте нарізаний салат. Перемішайте ще раз і все готово.
Подача
Такий салат чудово поєднується з:
- запеченою чи копченою рибою (лосось, скумбрія);
- смаженими яйцями;
- хрусткою куркою чи індичкою;
- або просто як самостійна страва з хлібом або пітою.
Цей салат стане ще смачнішим, якщо настояти у холодильнику кілька годин. Смаки розкриються і він набуде ще глибшого аромату.






