Життя та Стиль
Суспільство
Цвітна капуста в клярі на сковороді: простий рецепт
Цвітна капуста — це не тільки корисний, а й смачний овоч.
Капусту розберіть на суцвіття, відваріть, потім обсмажте, попередньо вмочивши її в кляр. Подайте як закуску або як гарнір, вона чудово поєднується з м’ясом, соусом або кетчупом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
цвітна капуста - 700 г
яйця курячі - 2 шт.
молоко - 3 ст. л.
борошно пшеничне - 3 ст. л.
часник гранульований - 0,5 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
сіль; олія
- Цвітну капусту промийте в холодній воді, розберіть на суцвіття середніх розмірів.
- Викладіть у киплячу, підсолену воду, варіть п’ять хвилин, потім відкиньте на друшляк і дайте трохи охолонути.
- Для кляру: збийте яйця з молоком, додайте борошно, часник, перець чорний мелений, сіль і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Кожне суцвіття цвітної капусти вмочіть у кляр і обсмажте на сковорідці в киплячій олії з усіх боків до золотистої скоринки.
Поради:
- Готовність цвітної капусти перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
- Спеції використовуйте на свій смак.






