НОВИНИ ДНЯ: У Польщі масово розганяють міф про «небезпечну українську їжу»: подробиці  Коли та як святкуємо День святого Миколая  Знайшов "винних": Путін зробив цинічну заяву про припинення війни в Україні  Інвестори не купилися. Міжнародний форум у Москві закінчився провалом, - розвідка  Щомісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мало: нардеп закликав посилити мобілізацію  Путін зробив несподівану заяву про відновлення Радянського Союзу  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.09.2025 653

Грушево-банановий джем: цікавий рецепт

Осінь — ідеальний час для домашньої заготівлі.

f90c23f4c670297a9a8462698246a8aa-10.09.25

Саме зараз достигають груші, з’являються ароматні яблука, а банани додають нашим десертам ніжної кремової текстури. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Якщо ви любите експериментувати, спробуйте приготувати грушево-банановий джем — солодкий, ніжний та водночас трохи карамельний на смак. Цей джем стане чудовим доповненням до ранкових тостів, млинців або сирників, а ще його можна використовувати у випічці. Рецептом його приготування поділилися на сторінці Буде смачно разом.

Інгредієнти

Груші - 500 г

Яблуко - 1 шт.

Банани - 3 шт.

Цукор - 400 г

Лимонний сік - 1 ст. л

Приготування

  1. Груші та яблуко помийте, очистьте та наріжте невеликими кубиками.
  2. Перекладіть їх у каструлю, засипте цукром і залиште на 1 годину. Це допоможе скоротити час варіння та зробить джем соковитішим.
  3. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім додайте шматочки банана.
  4. Зменште вогонь і варіть ще 40–50 хв, періодично помішуйте, щоб маса не пригоріла.
  5. За бажанням, перебийте гарячу суміш занурювальним блендером, так джем стане ніжним і однорідним.
  6. За 10 хв до завершення варіння додайте лимонний сік і добре перемішайте.
  7. Гарячий джем розлийте у стерилізовані банки, закрутіть кришками та переверніть догори дном до повного охолодження.

Поради

  • Якщо любите натуральніший смак, зменште кількість цукру до 300 г.
  • Додайте дрібку кориці чи ванільний цукор — і джем заграє новими нотками.
  • Якщо хочете, щоб шматочки фруктів залишилися цілими, не використовуйте блендер і скоротіть час варіння на 5–7 хв.
  • У темному прохолодному місці банки зберігаються до 12 місяців. Відкриту банку тримайте в холодильнику не довше 2–3 тижнів.
  • намащуйте на тости, круасани або млинці;
  • подавайте як начинку до млинців або вареників;
  • додавайте до йогурту або каші замість цукру;
  • використовуйте як прошарок у бісквітних тортах або рулетах.

Подавання

Грушево-банановий джем — це не лише смачний десерт, а й затишна кулінарна магія, яка зробить ваші ранки теплішими, а вечори солодшими.

Оценка материала:

5.00 / 3
Грушево-банановий джем: цікавий рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
10.09.2025 653
Еще материалы раздела «Суспільство»