Життя та Стиль
Суспільство
Баклажани, фаршировані тунцем: рецепт традиційної страви з незвичайною начинкою
Баклажани, фаршировані тунцем, виходять ситними та соковитими.
Для начинки використовуємо консервований тунець, цибулю, томатний соус і сир. Усі інгредієнти чудово поєднуються із запеченими баклажанами, не потребують окремого гарніру та мають апетитний вигляд. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажани - 2 шт.
тунець консервований - 1 банка (180 г)
сир твердий - 150 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
соус томатний - 1 ст. л.
масло вершкове - 1 ст. л.
Олія - 20 г
перець чорний мелений
сіль
- Баклажани вимийте, розріжте вздовж на дві частини. Зробіть на м'якоті глибокі хрестоподібні надрізи, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин, потім видаліть м'якоть баклажанів за допомогою ложки, залишаючи стінки завтовшки 5-7 мм.
- Баклажанні "човники" викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і запікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 10-15 хвилин.
- М'якоть баклажанів наріжте невеликими кубиками.
- Цибулю очистьте і наріжте на дрібні кубики.
- Сир натріть на велику тертку.
- Для начинки: у сковорідці на олії обсмажте цибулю до прозорості, додайте нарізані баклажани, перемішайте та смажте ще п'ять хвилин. З тунця злийте рідину, рибу розімніть виделкою, викладіть її в сковорідку до овочів, додайте соус томатний, поперчіть, посоліть, перемішайте та зніміть з вогню.
- Баклажани наповніть начинкою, посипте сиром, викладіть зверху по невеликому шматочку вершкового масла.
- Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Поради:
- Сир використовуйте будь-який.
Оценка материала:
Баклажани, фаршировані тунцем: рецепт традиційної страви з незвичайною начинкою18.10.2025






