Життя та Стиль
Суспільство
Велике шоколадне печиво: рецепт смачного десерту
Хрустке зовні, м’яке та тягуче всередині, із щедрою порцією шоколаду — таке печиво мріє скуштувати кожен.
Цей рецепт надихнутий легендарними Levain Bakery Cookies, які стали справжньою кулінарною візитівкою Нью-Йорка. І хоча вони здаються витвором мистецтва, приготувати їх вдома цілком реально. Тому ми вирішили розповісти вам про рецепт смачного шоколадного печива від блогерки iramsfoodstory. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Пшеничне борошно - 315 г
Розпушувач - ½ ч. л
Сода - 1 ч. л
Кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л
Коричневий цукор - 150 г
Білий цукор - 50 г
Несолоне вершкове масло - 225 г
Холодні яйця - 2 шт.
Ванільний екстракт - 2 ч. л
Сіль
Шоколадні крихти - 250
Темний шоколад - 200 г
Приготування
- Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть деко пергаментом.
- У мисці змішайте борошно, розпушувач, соду та крохмаль. Відкладіть убік.
- У великій мисці збийте м’яке масло з обома видами цукру до легкої пухкої консистенції, приблизно 2–3 хв.
- По одному вмішуйте яйця, потім додайте ванільний екстракт. Збивайте до однорідності 3–4 хв — маса має посвітлішати.
- Додайте сухі інгредієнти до рідкої суміші. Перемішайте акуратно, лише до з’єднання, не перемішуйте.
- Вмішайте обидва види шоколаду. За бажанням залиште трохи для прикрашання верху перед випіканням.
- Викладайте тісто по 2 великі столові ложки на одне печиво та залиште між ними 8–10 см. Тісто не обов’язково вирівнювати, краще залишити «гірками» з нерівною поверхнею.
- Випікайте 13–16 хв на середньому рівні духовки, поки краї не стануть злегка золотистими. Всередині печиво може здаватися ще м’яким — це нормально.
- Дайте печиву постояти 5 хв на деку, потім перенесіть на решітку до повного охолодження. Це допоможе зберегти форму та текстуру.
Спробуйте та переконайтеся, що велике шоколадне печиво — це не просто десерт, це маленьке щастя у кожному






