Життя та Стиль
Суспільство
Мієн Ґа: рецепт вʼєтнамського супу з локшиною і куркою
Коли за вікном дощ, прохолодно чи хочеться чогось затишного та ароматного, на допомогу приходить Мієн Га (Miến Gà) — вʼєтнамський суп зі скляною локшиною і куркою.
На сторінці leocoookss розповіли, що його легкий, але насичений смак буквально переносить до далекої Азії, а прості інгредієнти роблять цей суп доступним для приготування вдома. Він ідеально підійде для обіду чи вечері, коли хочеться тепла, білка та хрумкої зелені. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Курка - 1 шт.
скляна локшина - 150–200 г
ріпчаста цибуля - ½ шт.
рибний соус - 3 ст. л.
гриби шиїтаке (сухі) - 5–6 шт.
імбир
сіль
зелена цибуля
кінза
смажена цибуля
лимон
Приготування
- Курку добре промийте та залийте в каструлі холодною водою.
- На сухій пательні обсмажте половинку цибулі та шматочок імбиру до золотистого відтінку.
- Додайте до бульйону. Варіть курку на малому вогні близько 40 хв, періодично знімаючи пінку.
- Додайте рибний соус і трохи солі. Смак можна регулювати на власний розсуд.
- Сухі шиїтаке замочіть в окропі на кілька хвилин, щоб вони розм’якли, потім наріжте смужками.
- Скляну локшину залийте окропом, щоб вона розм’якла.
- З бульйону вийміть курку та овочі, розберіть на невеликі шматочки.
- Додайте нарізані шиїтаке в бульйон і прокип’ятіть кілька хвилин.
Подавання
- До миски викладіть локшину та шматочки курки.
- Додайте багато зелені: зелену цибулю, кінзу.
- Залийте гарячим бульйоном із грибами.
- Посипте смаженою цибулею за бажанням.
- Подайте зі шматочком лимона.
Miến Gà — це суп, який легко готується вдома навіть без екзотичних продуктів, насичує, але не перевантажує шлунок, дарує аромат і затишок осені або прохолодного вечора та може стати ідеальною альтернативою традиційного українського бульйону.






