Життя та Стиль
Суспільство
Яблучний брауні, який тане в роті: простий рецепт надзвичайно смачного десерту
Цей неймовірно ніжний яблучний брауні підкорює з першого шматочка.
Осінь — сезон яблук. Отже, час готувати ароматну випічку. Ідеальне поєднання і безпрограшний варіант — яблука та шоколад. Про це повідомляють Контракти.UA.
ТСН.ua підготував рецепт яблучного брауні від кулінара Євгена Клопотенка.
Інгредієнти
- 700 г яблук
- 4 яйця
- 3 ст. л. цукру
- 10 г ванільного цукру
- 30 г масла
- 2 ст. л. борошна
- 1 ст. л. какао
- 1 ч. л. розпушувача
- 85 г темного шоколаду
- дрібка солі
- вершкове масло для змащування форми
- борошно для підготовки форми
Приготування
- Почистьте яблука, видаліть серцевину та поріжте кубиками. Паралельно розтопіть вершкове масло.
- Викладіть яблука до блендера з чашею, додайте яйця, цукор і ванільний цукор та розтоплене масло Збийте масу до однорідності.
- Перелийте отриману масу до миски, додайте просіяне борошно, какао, розпушувач, дрібку солі. Добре перемішайте.
- Розтопіть на водяній бані шоколад і вмішайте його в тісто. Маса має бути однорідною.
- Форму для випікання змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть тісто та рівномірно розподіліть його.
- Випікайте брауні в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40–45 хвилин.
Оценка материала:
Яблучний брауні, який тане в роті: простий рецепт надзвичайно смачного десерту25.10.2025






