НОВИНИ ДНЯ: Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.11.2025 363

Рулетики з баклажанів: рецепт легкої та яскравої закуски

Рулетики з баклажанів — ідеальна закуска для будь-якого столу. Вони поєднують ніжну текстуру овочів, ароматну начинку та простоту приготування, а також дарують задоволення від кожного шматочка.

9aace7924a040aa46d9c2d74d81964f4_24.11.25_1

Ця страва легко стане зіркою вечері чи святкового столу. Хрусткі слайси баклажанів, обсмажені до золотистої скоринки, наповнюються ароматним соусом з часником, кропом та майонезом, а свіжий помідор і листя салату додають соковитості та кольору. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Простота рецепта, про який розповіли на сторінці foodblog_kristi, не зменшує його ефектності, навпаки, рулетики мають стильний та апетитний вигляд, а кожен шматочок дарує багатий смаковий баланс.

Інгредієнти

  • Баклажан 300 г
  • Яйце 1 шт.
  • Панірувальні сухарі 80 г
  • Сіль
  • Перець
  • Рослинна олія
  • Помідор 1 шт.
  • Листя салату
  • Майонез 70 г
  • Часник 3–4 зубчики
  • Кріп

Начинка

Приготування

  1. Баклажан наріжте пластинами товщиною 4–5 мм.
  2. Посоліть і залийте водою на 15 хв, щоб прибрати гіркоту.
  3. Потім просушіть паперовим рушником.
  4. Кожен шматочок баклажана обваляйте у збитому яйці з сіллю та перцем, потім у панірувальних сухарях.
  5. Смажте на розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.
  6. Готові пластини перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир і остудіть.
  7. Помідор наріжте прямокутними шматочками.
  8. З’єднайте майонез з подрібненим часником і кропом, це стане ароматною основою для рулетиків.
  9. На кожен баклажанний слайс викладіть соус, листя салату та шматочок помідора. Акуратно скрутіть у рулетик і викладіть на тарілку.

Поради

  • Для ніжнішого смаку можна трохи підсмажити баклажани на грилі замість сковороди.
  • Додайте трохи сиру фети чи м’якого козячого сиру всередину, для багатшого смаку.
  • Подавайте рулетики охолодженими чи кімнатної температури, вони ідеально підходять для дружніх посиденьок.

Рулетики з баклажанів — це не просто закуска, вони легкі, вітамінні, мають красивий вигляд на тарілці і дають простір для творчості у начинках. До того ж це швидкий спосіб здивувати гостей і насолодитися багатим смаком.

Рулетики з баклажанів — універсальна закуска, яка підходить для сімейної вечері, дружніх посиденьок або святкового столу. Вони легко готуються та завжди залишають по собі відчуття тепла й затишку. Додайте трохи вашої улюбленої начинки, і ця страва стане улюбленою традицією на довгі роки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рулетики з баклажанів: рецепт легкої та яскравої закуски 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.11.2025 363
Еще материалы раздела «Суспільство»