Життя та Стиль
Суспільство
Звична «Мімоза» смакуватиме по-новому - замість майонезу використайте іншу заправку
Знайомий салат стане по-справжньому вишуканим, якщо змінити його заправку.
Салат «Мімоза» - класика святкового столу. Класична версія цього салату - з майонезом. Втім, якщо хочеться зробити трошки “легшу” версію салату, то можна змінити заправку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
ТСН.ua підготував рецепт “Мімози” із заправкою з крем-сиру від кулінарної блогерки recipes_ira.
Ніжна та зовсім не жирна заправка з крем-сиру додає «Мімозі» легкості, підкреслює смак тунця та робить шари більш повітряними.
Інгредієнти для салату
- 3-4 картоплини
- 3 морквини
- 4 яйця
- 2 банки консервованого тунця
- 1 велика цибуля (ріпчаста чи фіолетова)
- зелена цибуля (за бажанням)
Інгредієнти для заправки
- крем-сир
- 0,5 ч.л. гірчиці
Інгредієнти для маринування цибулі:
- 0,5 ч. л. солі
- 2 ст. л. оцту
- 1 ст. л. цукру
- окріп
Приготування
- Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Складіть в банку, залийте окропом із сіллю, оцтом і цукром. Герметично закрийте банку і залишити на 30-60 хвилин.
- Готуємо заправку. Крем-сир змішайте з гірчицею. Перебийте масу блендером до однорідності.
- Відварену картоплю натріть на дрібній тертці. Сформуйте рівний шар та змастіть заправкою.
- Зверху викладіть натерту на дрібній тертці відварену моркву. Змастіть заправкою.
- Наступний шар - натерті на дрібній тертці яйця. Змастіть заправкою
- Далі викладіть консервований тунець. Посипте нарізаною зеленою цибулею.
- Наступний шар — маринована цибуля. Змастіть її також заправкою.
- Викладіть шар картоплі та змастіть майонезом. Потім викладіть натерті яйця або лише жовток.
Нагадаємо, раніше ми ділилися святковим рецептом олів’є на Новий рік 2026.
Оценка материала:
Звична «Мімоза» смакуватиме по-новому - замість майонезу використайте іншу заправку26.11.2025






