НОВИНИ ДНЯ: Коли може закінчитися війна і яка головна перешкода для цього: версія Буданова  Гороскоп на 28 грудня для всіх знаків зодіаку: день принесе несподівану легкість і гарний настрій  Буданов назвав мрію Росії на фронті 2026 року: подробиці  Що приготувати на Новий рік 2026: страви, які принесуть удачу в рік Коня  Зеленський анонсував рішення щодо проблем в армії та правоохоронної системи в регіонах  Гороскоп на 28 грудня за картами Таро: Водоліям - будувати плани, Рибам - гармонія  Ожеледиця, хуртовини і сніг: в Україні оголошено два рівні небезпекивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.12.2025 236

Рвана соковита яловичина: рецепт смачного мʼяса

У світі швидких рецептів і мультизадачності є страви, які вчать нас терпінню. Рвана яловичина — саме така. Мінімум активної участі, максимум смаку та аромату.

32539800da86290d946f15a723e9acf2_28.12.25_1

На сторінці Tasty Stories розповіли про рецепт, який легко може стати головною стравою вихідного обіду, сімейної вечері чи навіть святкового столу — без стресу та кулінарних хитриків. Це той випадок, коли духовка працює за вас, а результат нагадує ресторанну класику. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

Основне

  • Яловичина (задня частина) 1,5–2 кг

Овочева база

  • Морква 2 шт.
  • Стебло селери 1 шт.
  • Порей
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Червона цибуля ½ шт.
  • Часник 2 зубчики

Соус

  • Розмарин 1 гілка
  • Базилік 1 гілка
  • М’ясний бульйон або вода 400 мл
  • Томатний соус 4 ст. л
  • Сіль 1 ч. л
  • Червоне сухе вино 150 мл

Приготування

  1. У каструлю чи форму з товстими стінками викладіть м’ясо та всі почищені й нарізані овочі.
  2. Окремо з’єднайте бульйон або воду, томатний соус, сіль і червоне вино.
  3. Залийте сумішшю м’ясо з овочами.
  4. Поставте у розігріту до 170°C духовку на 5 годин.
  5. За бажанням кілька разів переверніть м’ясо у процесі приготування.

Поки яловичина томиться, можна займатися своїми справами чи готувати ідеальний супровід.

Ідеальний дует

Класичне картопляне пюре тут працює бездоганно. Його ніжна текстура підкреслює соковитість м’яса, вбирає ароматний соус і робить страву по-справжньому домашньою.

Коли яловичина готова, її потрібно просто розірвати на волокна виделками, викласти на пюре та щедро полити соусом з овочів та вина.

Рвана соковита яловичина — це не просто рецепт. Це про тепло дому, неспішні розмови, аромат, який заповнює кухню, та відчуття турботи. Вона ідеально підходить для недільних обідів, холодних вечорів і моментів, коли хочеться чогось справжнього.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рвана соковита яловичина: рецепт смачного мʼяса 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.12.2025 236
Еще материалы раздела «Суспільство»