НОВИНИ ДНЯ: Війна та санкції ведуть російську економіку до колапсу, - ЦПД  Чи буде відділ ТЦК у кожному селі: нардеп пояснив  Рік Вогняного Коня: що не можна дарувати, щоб не накликати неприємності  Сили оборони уразили Сизранський НПЗ та ще низку об'єктів росіян, - Генштаб  Швидкі салати на Новий рік: 7 смачних ідей, які ви приготуєте за 15 хвилин  В Україні різко змінилася ціна на популярний овоч — яка причина  "Образа американського народу": Трампу заборонять перейменування у США на його честьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.12.2025 207

Як відрізнити натуральну ікру: порада експертки щодо смаку та простий тест

Експертка радить купувати ікру саме у скляній тарі, оскільки «бляшанка — це кіт у мішку»

575eba68f64193fda55769e170c5f6fa_28.12.25

Неякісна ікра просто розчиняється й має грубий рибний присмак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Про це в етері «Київ24» розповіла експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко, пояснюючи, як перевірити натуральність ікри.

«Треба залити ікру гарячою водою, якщо це натуральна ікра білкова, то розчин буде мутний, тому що білок буде от такий молочний, мутний колір мати. Якщо це желатинова, альгінова, інша речовина, то вона просто буде розчинятися і зверху буде плавати шар жиру, бульйону, який є всередині ікри», — пояснила експертка.

За словами Олени Сидоренко, смак основне, треба розуміти, що в ікри він ніжний, невиражений фактично такий смак, ледь-ледь рибний. А у штучної просто рибний досить грубий смак, зазначає вона.

Експертка також радить купувати ікру саме у скляній тарі, оскільки «бляшанка — кіт в мішку».

Раніше ТСН.ua писав про червону ікру на новорічному столі: як подавати, з якими продуктами і напоями поєднувати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як відрізнити натуральну ікру: порада експертки щодо смаку та простий тест 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.12.2025 207
Еще материалы раздела «Суспільство»