НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Прес-релізи
Інше
08.11.2011 14:39 1790

Українські Ресторанні Сезони 2011

Українці та гості країни отримають задоволення від гастрономічних шедеврів у кращих ресторанах без наслідків для особистого бюджету – у Львові та Києві стартують перші Українські Ресторанні Сезони!

Десятки відомих закладів протягом двох тижнів пропонуватимуть відвідувачам фірмові авторські меню від власних шеф-кухарів за спеціальними демократичними цінами: лише 145 гривень за сет із трьох страв та 195 гривень за чотири страви і келих вина.

У ЛЬВОВІ осінні Сезони триватимуть з 14 по 28 листопада, а приймають участь такі ресторани: Mons Pius, Split, Дарвін, Прага, Тарон, Чотири Друга.

У КИЄВІ Сезони проходитимуть з 21 листопада по 5 грудня. Серед столичних ресторанів-учасників: BarBQ, GastroRock, IQ Bar, Mille Miglia, Place, Soho, Tike, Ані, Барсук, Дежавю, Казбек, Крендель, Спотикач, Тампопо, Старе Запоріжжя.

Ресторани презентують палітру різноманітних кухонь: від української та домашньої – до високої авторської, американської, грузинської, французької, італійської, вірменської, турецької та азійської. Загалом шеф-кухарями до Ресторанних Сезонів створено 152 страви. Серед яких: ніжний гарбузовий крем-суп з фуа-гра та смаженим насінням; юшка з білими грибами; борщ український з салом, домашнім хлібом та ялтинською цибулею; салат з теплим козячим сиром під соусом зі свіжої маракуї; пельмені з гусячою печінкою та соусом з білих грибів; рисова локшина-вок с морськими гадами і тайським соусом; фуа-гра з яблуком під полуничним соусом; мідії з віскі в томатному соусі та духмяними травами; рожевий тунець в кунжуті на зеленому салаті з апельсином, ананасом та пелюстками імбиру; каре новозеландського ягняти зі сливою, свіжим інжиром та сирним мусом; качине філе з помаранчевим соусом та чіпсами з поленти; тріо з лосося, креветок та есколара у темпурі; котлета по-київські з домашньою бринзою; вершковий різотто з качиною грудкою та трюфелями; шоколадне суфле з вершковим морозивом і полуницею та багато інших. Очікується, що дегустаційні меню за час Сезонів скуштують понад 10 000 відвідувачів.

Аналогічні проекти, які проходять у більш ніж 50-ти містах світу, мають велике соціальне значення. Адже у багатьох розвинених країнах вже склалася традиція: ті люди, які зазвичай не можуть собі дозволити протягом року відвідувати фешенебельні ресторани, протягом тижня-двох мають нагоду зробити це, не витрачаючи зайві кошти.

Детальна інформація про ресторани, зміст і час дії гастрономічних пропозицій доступна на сайті www.bestrest.in.ua та у мережі Facebook.

 

Оценка материала:

4.86 / 7
Українські Ресторанні Сезони 2011 4.86 5 7
Прес-релізи / Інше
08.11.2011 14:39 1790
Еще материалы раздела «Інше»