<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Прес-релізи
Авторинок
13.04.2012 13:48 747

85 років історії…

14 квітня 1927 року перший серійний автомобіль Volvo виїхав з заводу Лундбі в Ґетеборзі. Сьогодні, 85 років потому, Volvo Group є одним з найбільших виробників комерційних автомобілів в світі, а Volvo Car Corporation продає майже 500.000 автомобілів на рік.

14 квітня 1927 року о 10 ранку менеджер з продажів Хілмер Йоханссон виїхав на першому серійному автомобілі ÖV4 за ворота заводу Лундбі в Ґетеборзі. І сьогодні, рівно 85 років потому, така сама модель автомобіля проїде через ті самі ворота, щоб відмітити день народження Volvo. За кермом цього автомобіля будуть Стефан Джакобі (Stefan Jacoby), президент та головний керуючий Volvo Car Corporation, та Олоф Перссон (Olof Persson), президент та головний керуючий Volvo Group.

"Це просто фантастичний автомобіль. Сьогодні легко побачити, як багато змінилося за 85 років, що пройшли», - заявив Стефан Джакобі, який нещодавно представляв новий Volvo V40 на автосалоні в Женеві.

Volvo Group та Volvo Car Corporation – це дві компанії, які поєднує спільна історія. Однак на час початку своєї діяльності, Volvo була однією компанією, і сам проект виглядав не надто привабливим: засновники – Ассар Габріельсон та Густав Ларсон – не мали досвіду роботи в автомобільній промисловості. Впродовж першого року Volvo вдалося продати лише 300 автомобілів. Але вже наступного року Volvo почали виробляти вантажні автомобілі та автобуси, і бізнес компанії почав набирати обертів. Вже тоді у Volvo добре зрозуміли, що успіх буде залежати від експорту.

"Наші корні досі дуже важливі для нас: близько 30 000 з 120 000 співробітників Volvo Group працюють в Швеції, але 95 відсотків нашої продукції продається за межами країни", - відмітив Улоф Перссон. З 21.500 співробітників Volvo Car Corporation 14.500 працюють в Швеції, а на долю експортних продажів припадає близько 87 відсотків усіх продажів Volvo Car Corporation.

У 1999 році Volvo Group продала свій підрозділ з виробництва легкових автомобілів. З того часу дві компанії почали розвиватися в різних напрямках. Сьогодні Volvo Car Corporation займає впевнені позиції в сегменті «преміум». Минулого року було продано близько 450 000 автомобілів у 120 країнах світу.

14 квітня в день народження Volvo Музей Volvo в Ґетеборзі проведе дні відкритих дверей з 11.00 до 16.00. Якщо дозволить погода, відбудеться урочистий виїзд нових та класичних моделей Volvo, які проїдуть центром міста.

 

Оценка материала:

0.00 / 0
85 років історії… 4 5 1
Прес-релізи / Авторинок
13.04.2012 13:48 747
Еще материалы раздела «Авторинок»
  • Особливості та характеристики Lexus UX Особливості та характеристики Lexus UX

    У світі автомобільної індустрії, компанія Lexus відома завдяки бездоганним поєднанням якості, комфорту та передових технологій. В рамках своєї стійкої репутації, компанія продовжує вражати світ автомобільними новинками. Серед них варто особливу увагу звернути на Lexus UX, який втілює в собі всі елементи, що зробили бренд Lexus таким популярним та впізнаваним. Розгляньмо деякі особливості та характеристики вражаючого електричного автомобіля.

    Авторинок 09.04.2024 352
  • Toyota Camry Elegance проти Elegance+: що краще? Toyota Camry Elegance проти Elegance+: що краще?

    Вивчіть ключові відмінності між Toyota Camry Elegance та Elegance+. Наш огляд допоможе зрозуміти, яка модель краще відповідає вашим потребам у комфорті, економічності та технологіях.

    Авторинок 13.03.2024 295
  • Особенности обслуживания электромотоциклов Особенности обслуживания электромотоциклов

    Обслуживание электромотоциклов необходимо для сохранения их надежной и безопасной работы. Регулярные проверки и обслуживание помогают выявлять и устранять потенциальные проблемы до их возникновения, что повышает безопасность водителя и окружающих на дороге.

    Авторинок 09.03.2024 272
  • Переваги та недоліки автоматичної коробки передач Переваги та недоліки автоматичної коробки передач

    Згідно зі статистикою, у країнах Європи близько 90% машин оснащені АКПП. Автошкола Таурус зосереджується на практичних аспектах водіння, допомагаючи студентам здобути навички для успішного керування автомобілем як з механічною, так і з автоматичною коробкою передач. Зв’язатись з автошколою на осокорках https://taurus-school.kiev.ua/uk/osokorki можна за номером телефону +38 (067) 388-05-14. Філії школи розташовані в різних районах столиці, що дає змогу вибрати найбільш комфортний логістично варіант.

    Авторинок 01.02.2024 260
  • Як перевіряти штрафи за порушення ПДР і вчасно їх сплачувати: короткий лікнеп Як перевіряти штрафи за порушення ПДР і вчасно їх сплачувати: короткий лікнеп

    Понад чотири роки в Україні працює автоматична система фото- і відеофіксації порушень ПДР. Відстежувати наявність штрафів і сплачувати їх можна за допомогою смартфону. Де саме перевіряти інформацію про винесені постанови та як швидко переказувати кошти — розповідаємо далі в статті.

    Авторинок 29.01.2024 367