НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.11.2012 14:09 20367

Україна попередила Росію про скорочення закупівель газу

Українська сторона вже повідомила російських колег про намір скоротити закупівлі газу у Росії до 18 мільярдів кубометрів в наступному році.

На уточнююче питання, якою була реакція з боку Росії, міністр вугільної промисловості України Юрій Бойко зазначив: «Як тільки ми оформимо офіційно нашу пропозицію, сподіваюсь ми отримає і реакцію».

На сьогоднішній день, за словами міністра, Україна лише поінформувала російску сторону.

З 1 листопада поточного року «Нафтогаз України» розпочав імпорт газу, що купується у трейдера - німецької компанії RWE і поставляється до України через Польщу. За інформацією польської компанії Gaz-System, підписаний договір передбачає «непостійні поставки» на цьому етапі на рівні близько 4 млн. кубометрів на добу.

Раніше заступник голови «Газпрому» Олександр Медведєв заявляв, що «Газпром» розраховує, що Україна купить цього року 40 млрд куб. м газу. Проте того ж дня міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що цей показник не перевищить 27 млрд кубометрів як цього, так і наступного року.

Нагадаємо, за словами президента України Віктора Януковича, Україна в умовах цінового тиску вимушена скорочувати закупівлі російського газу і в 2013 році має намір придбати 18 млрд куб. м.

За даними Державної служби статистики, в цілому імпорт російського газу в Україну в 2011 році становив 40 млрд куб. м, його вартість – 12 млрд 361,172 млн дол.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна попередила Росію про скорочення закупівель газу 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
26.11.2012 14:09 20367
Еще материалы раздела «Економіка»