<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачне печиво з какао  На тепло доведеться почекати: в Україні поки що буде холодно та дощитиме, але потепління вже скоро  Коли в Україні потепліє: синоптик назвала період  Зміна міністра оборони РФ - підготовка Кремля до затяжної війни в Україні, - ISW  У вівторок в Україні буде холодно: де очікувати заморозки  В Україні 14 травня, подекуди дощитиме, вдень до +16°  Заморозки триватимуть: прогноз погоди на вівторок, 14 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.12.2012 14:00 2640

Жерар Депардьє вийшов з французького громадянства через податковий тиск

Знаменитий актор Жерар Депардьє відмовився від французького громадянства.

Про це він сам заявив у відкритому листі на ім'я прем'єр-міністра країни Жан-Марка Ейро, опублікованому сьогодні в газеті «Журналь дю діманш».

«Я не прошу схвалення мого вчинку, але, принаймні, поважайте його! Ніхто, з тих, хто залишали країну, не був ображений так, як я», - прокоментував кіноактор слова французького прем'єр-міністра Ейро, який назвав «жалюгідним» рішення Депардьє переїхати з Франції до Бельгії.

«Хто Ви такий, щоб судити мене, пане Ейро, я Вас питаю, хто Ви? - Підкреслив Депардьє, додавши, що саме слова глави французького кабміну стали причиною його рішення. - Я віддаю Вам свій паспорт та номер соціального страхування, яким я ніколи користувався. У нас з Вами більше немає спільної батьківщини. Я справжній європеєць і громадянин світу, як учив мене мій батько».

Нагадаємо, на початку цього тижня стало відомо про те, що Депардьє переїхав з Франції до Бельгії, оселившись в будинку в невеликому місті Неша, розташованому на франко-бельгійському кордоні в комуні Естемпюі.

Депардьє не перший заможний француз, який вирішив перебратися до Бельгії, щоб уникнути сплати податкових зборів у Франції, що збільшилися після приходу до влади в травні соціалістів. У вересні один з найбагатших людей республіки, власник найбільшого в світі виробника предметів розкоші - групи «Луї Віттон-Мое-Хеннессі» - мільярдер Бернар Арно, чий статок, за даними журналу «Форбс», оцінюється в 41 млрд доларів, звернувся до бельгійської влади за наданням підданства Бельгії.

Французька влада за ініціативою президента-соціаліста Франсуа Олланда має намір в 2013 році ввести в країні «податок для багатіїв» - 75-відсотковою ставкою на річний дохід, що перевищує 1 млн євро. Вона входить в обширний пакет фіскальних програм, покликаний збільшити доходи держави більш ніж на 13 млрд євро за 2012-2013 роки, вказує УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жерар Депардьє вийшов з французького громадянства через податковий тиск 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.12.2012 14:00 2640
Еще материалы раздела «Суспільство»