<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2012 3038

Пинзеник висловився з приводу нового Кабміну

Зрозуміти принципи, за якими формувався новий уряд, дуже складно, вважає колишній міністр фінансів, народний депутат Віктор Пинзеник, коментуючи сьогоднішні призначення до Кабміну.

Політик заявив, що йдеться навіть не про персоналії нового складу уряду, їх освітні, професійні чи моральні якості, а про принципи, правила побудови, дотримання яких при правильному підборі персон, дає можливість формувати команду, повідомили у прес-службі нардепа.

«Без сумніву інше: принцип формування ефективної, дієздатної команди тут відсутній, а «новий склад уряду засмучує і тривожить», - додав він.
За його словами, у новому уряді відроджено посади віце-прем’єр-міністрів. У попередньому, за винятком першого віце-прем’єра, їх де-факто не було, бо вони водночас були і міністрами, пояснив Віктор Пинзеник.

«Спробуйте зараз порахувати кількість відповідальних за економіку. Тепер до них додалися ще й заступники прем’єра, які дублюватимуть функції міністра чи кількох міністрів. Довго доведеться шукати крайнього», - зазначив Пинзеник.

Відродження посади міністра Кабінету Міністрів у цьому уряді, за словами Пинзеника, посилює позицію ще одного уряду в самому уряді – апарату Кабінету Міністрів, завданням якого є обслуговувати діяльність уряду. У цьому контексті політик нагадав про існування ще одного «уряду» - секретаріату Президента України.

Не залишив поза увагою Пинзеник утворення Міністерства доходів і зборів: «Перш за все тому, що не може займатися податковою політикою (а міністерства виробляють політику) орган, що здійснює адміністрування податків. Це все одно, що працівнику ДАІ дати право самому встановлювати правила дорожнього руху».

Утворення такого міністерства, на переконання економіста, є також серйозним ударом по фінансовій стійкості країни, по керованості фінансами. «Залишається лише створити міністерство на базі казначейства, а Міністерство фінансів перейменувати у міністерство фінансів без фінансів», - резюмував він, передає ZAXID.net.

Оценка материала:

5.00 / 4
Пинзеник висловився з приводу нового Кабміну 5.00 5 4
Політика / Україна
24.12.2012 3038
Еще материалы раздела «Україна»