<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
23.01.2013 18:50 2430

Суддя у справі Луценка взяла самовідвід

Суддя Марина Пілаєва, яку сьогодні шляхом авторозподілу призначено для розгляду скарги засудженого екс-міністра Юрія Луценка, взяла відвід у цій справі, а сам суд перенесли на 1 лютого.

Про це повідомила прес-секретар «Народної самооборони» Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

«Суддя Пілаєва взяла відвід у розгляді скарги Луценка. Побоялася почути від Луценка рішення Євросуду в очі, – написала на своїй сторінці в соцмережах Лариса Сарган. – Суд перенесли на 1 лютого на 14:00 через відсутність Луценка та матеріалів справ, які закриті у сейфі (слідчого)».

Засідання, що мало відбутися нині в Печерському районному суді Києва стосувалося розгляду скарги Луценка на постанову про закриття кримінальної справи за його заявою про скоєння стосовно нього злочину посадовими особами Генеральної прокуратури та суддями Печерського та Апеляційного судів міста Києва від 26 грудня 2012 року.

«У своїй скарзі Луценко зазначає, що, закриваючи провадження у зазначеній справі у зв'язку з відсутністю в діях співробітників ГПУ і суддів складу кримінальних злочинів, суд не провів досудового розслідування, вийшов за межі своїх повноважень і надав позитивну юридичну оцінку судовим рішенням українських судів усупереч рішенням ЄСПЛ від 3 липня 2012 року, який визнаний Україною», – йдеться в повідомленні політичної сили.

Сарган нагадує, що саме суддя Пілаєва першою 27 грудня 2010 року прийняла рішення про арешт та утримання під вартою Луценка.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Суддя у справі Луценка взяла самовідвід 5.00 5 1
Політика / Україна
23.01.2013 18:50 2430
Еще материалы раздела «Україна»