<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні піднімуть максимальну ціну на електроенергію для бізнесу  22 травня буде до 28° тепла, в окремих областях - невеликі дощі  Зеленський розповів, скільки винищувачів F-16 потрібно Україні  Путіну час хвилюватися: три версії загибелі президента Ірану  Сім країн НАТО постачатимуть Україні техніку та ракети до ППО в рамках німецької ініціативи  Потепління до +28 і місцями дощі: прогноз погоди в Україні на 22 травня  Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Українівсі новини дня
Політика
Україна
31.01.2013 19:30 4017

Відомі діячі виступили на захист Луценка

Відомі письменники, політики і музиканти звернулися до національних та міжнародних правозахисних організацій із проханням протидіяти знущанням, яким піддається екс-міністр МВС Юрій Луценко в стінах в'язниці.

Текст звернення приводиться на порталі «Народної Самооборони».

«Останні події, пов’язані з різким погіршенням після операції стану здоров’я Юрія Луценка, унаслідок транспортування його з лікарні до колонії, свідчать про те, що влада не відмовляється від наміру фізичного усунення одного з лідерів опозиції до режиму Януковича.

Вимагаємо негайного повернення політичного в’язня Юрія Луценка до лікарні та забезпечення йому належного медичного догляду в післяопераційний період.

Звертаємось до національних та міжнародних правозахисних організацій, міжнародної спільноти із закликом домагатися від В. Януковича та його поплічників припинити фізичне знищення Юрія Луценка та звільнити його з місць позбавлення волі, куди його кинули за політично вмотивованими безпідставними вироками маріонеткових суддів», - йдеться у заяві.

Заяву підписали: Василь Шкляр - письменник, лауреат Шевченківської премії; Анжеліка Рудницька - заслужена артистка України; Олександр Бригинець - народний депутат України; Юрій Журавель - музикант, гурт ОТ ВІНТА; Олександр Власюк (Лірник Сашко) - казкар, автор телепрограм; Олександр Доній - народний депутат України; Іван Леньо - музикант, гурт KOZAK SYSTEM; Володимир Шерстюк - музикант, гурт KOZAK SYSTEM.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Відомі діячі виступили на захист Луценка 5.00 5 1
Політика / Україна
31.01.2013 19:30 4017
Еще материалы раздела «Україна»