<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
07.03.2013 18:45 1099

Вхід до київської мерії буде по паспорту й тільки для киян

Секретар Київради Галина Герега підписала розпорядження про нові правила проходу на Хрещатик, 36, за якими кияни можуть вільно заходити до будівлі після пред’явлення паспорта.

Про це повідомили активісти громадської кампанії «Дамо раду Києву», які брали участь у розробці цих правил.

Згідно з текстом розпорядження, у будинок, де розташована Київрада та КМДА, можна ввійти з вулиці у проміжку 09:00-17:00 (у робочі дні) за наявності паспорта з київською реєстрацією.

Активісти кампанії «Дамо раду Києву» вважають своєю перемогою таке рішення і мають намір перевірити, як працює розпорядження на практиці. У понеділок, 11 березня, вони мають намір пройти у Київраду на законних підставах і добиватися дозволу про вхід до зали голосувань міськради, передає ТВі.

7 лютого громадські активісти силою захопили Київраду після кількох місяців ігнорування їхньої вимоги про вільний доступ у будівлю усім киянам.

Прикметно, що такі суворі правила доступу до громадських приміщень в органах місцевого самоврядування діють далеко не у всіх українських містах. Наприклад, до приміщення мерії у Львові чи Ужгороді може зайти будь-хто і без документів. Охороняють переважно лише вхід до кабінетів міських голів.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Вхід до київської мерії буде по паспорту й тільки для киян 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
07.03.2013 18:45 1099
Еще материалы раздела «Столиця»