<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
11.03.2013 16:10 3457

Брати Клюєви продали Актив-банк

Секретар РНБОУ Андрій Клюєв і член ради НБУ Сергій Клюєв продали Актив-банк співвласникові Акордбанк Данилу Волинцю.

За словами учасників ринку, брати Клюєви давно шукали покупця, оскільки розчарувалися у цьому бізнесі, та тримали за кредитну установу не гроші, а промислові активи.

Тепер очікується посилення Актив-банку клієнтами Акордбанку і продаж «порожньої» установи, повідомляє з посиланням на свої джерела «КоммерсантЪ-Украина».

«Угоду щойно закрили. Клюєви не отримали «живих» грошей, стався взаємозалік активами», - сказав керівник одного з банків.

Інше джерело на інвестиційному ринку підтвердило цю інформацію. «Вони домовилися про угоду у грудні минулого року, і тоді Волинець увів в Актив-банк свого голову», - додав він.

У грудні головою правління Актив-банку став Ігор Солнцев, який раніше очолював Акордбанк, він був створений на початку 2008 року, у тому числі Данилом Волинцем (членом спостережноъ ради Ощадбанку).

Одне з джерел стверджує, що Волинець планує перевести клієнтів Акордбанку в Актив-банк, після чого продати Акордбанк. «Залишиться банківська ліцензія, яка буде продана», - сказав він. Експерти вважають, що така стратегія здійсненна. «Покупці на банки зараз є, як і раніше.

Питання ціни та якості активу. Усе залежить від домовленості з покупцем. Можливо, треба буде залишити клієнтів і персонал», - вважає директор ІК «Трійка Діалог Україна» Артемій Єршов.

На питання, чому брати Клюєви вирішили продати банк у той час, коли інші українські бізнесмени, навпаки, активно придбавають кредитні установи для обслуговування грошових потоків своїх фінансово-промислових груп, експерти відповідають лаконічно - довгострокова стратегія.

Останніми роками Актив-банк втрачав позиції на ринку. «Зараз час консолідації банківських активів. Нині невеликим банкам важко конкурувати на ринку з установами, які побудували потужну інфраструктуру. Крім того банки не приносять хорошого доходу, а потребують додаткових інвестицій, тому деякі акціонери вирішують покинути банківський ринок і сконцентруватися на іншому бізнесі», - пояснив колишній директор з розвитку бізнесу «Смарт-холдингу» Вадим Березовик.

За даними НБУ, на 1 січня 2013 року Актив-банк посідав 62 місце за активами (2,83 млрд грн) з власним капіталом 545,3 млн грн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Брати Клюєви продали Актив-банк 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
11.03.2013 16:10 3457
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»