<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецептвсі новини дня
18.03.2013 1812

Закордонні автовиробники не будуть будувати заводи в Україні

Ствердження, що закордонні автовиробники будуть будувати заводи в Україні є хибним.

Таку думку висловив генеральний директор ТОВ «Віннер Імпортс Україна» Богдан Кульчицький.

За його словами, продажі автоімпортерів, які входять в десятку лідерів за обсягом імпортованих автомобілів в Україні, знизяться на 5 тис. автомобілів на рік, тобто вони втратять близько 2,5 млн євро.

«Твердження, що імпортери зможуть не підвищувати ціни, і абсорбувати мито за рахунок маржі помилково. Ринок дуже конкурентний прибуток не такий великий», - зазначив Кульчицький.

За його словами, інвестувати в будівництво заводів можна в двох випадках. По-перше, якщо це дозволяє локальний ринок, і, по-друге, для того щоб зробити базу для продажу автомобілів на прилеглих ринках.

«Україна занадто нестабільна, щоб прийняти таке рішення. Це підтверджуєть останні 20 років. Залишається локальний ринок, який, нажаль, інтересу для великих інвестицій не представляє», - вважає експерт.

На думку Кульчицького, у підсумку введення спецмита виявиться короткостроковою мірою, яка допоможе заробляти гроші підприємствам, що спеціалізуються на збірці автомобілів.

За його словами, виходом стало би прийняття довгострокової програми, на 5-6 років з чітко прописаними нормами, з визначеними зобов'язаннями, «Це б працювало, але короткострокові заходи, які ми вже проходили в минулому, ні до чого не приведуть», - резюмує експерт, слова якого приводить УНН.

Оценка материала:

5.00 / 2
Закордонні автовиробники не будуть будувати заводи в Україні 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.03.2013 1812
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»