<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Україна
04.04.2013 17:16 705

Пшонка визнав проблеми в українськіх СІЗО

Майже у кожному четвертому ізоляторі тимчасового утримання матеріально-побутові і медико-санітарні умови не відповідають вимогам законодавства, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

«Суттєві порушення з цих питань ще мають поширений характер. Адже майже у кожному четвертому ізоляторі тимчасового тримання матеріально-побутові і медико-санітарні умови не відповідають вимогам законодавства, особливо, в таких регіонах, як АР Крим, Житомирська та Чернігівська області. У зв’язку з цим, діяльність 66 з них (ізоляторів) – призупинена. Третина ізоляторів не обладнані кімнатами побачень та обшуків», - сказав Пшонка.

Коментуючи ситуацію, щодо медико-санітарних умов в установах попереднього ув’язнення Державної пенітенціарної служби, Віктор Пшонка зазначив, що «із 32 таких установ майже у половині норми площі на одного ув’язненого не відповідають законодавчо визначеним».

За його словами, допускаються порушення закону щодо медичного забезпечення взятих під варту осіб та засуджених.

«З тих даних, які сьогодні ми маємо, я роблю висновки про те, що Державною пенітенціарною службою спільно з Міністерством охорони здоров’я не забезпечено ліцензування та акредитацію медичних частин установ виконання покарань. Ця проблема в першу чергу стосується таких областей, як Волинська, Житомирська, Одеська, Черкаська та АР Криму.

А Міністерство охорони здоров’я цільові перевірки діяльності таких установ щодо питань медико-санітарного забезпечення взагалі не проводило», - уточнив Пшонка.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Пшонка визнав проблеми в українськіх СІЗО 5.00 5 1
Політика / Україна
04.04.2013 17:16 705
Еще материалы раздела «Україна»