<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умовивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.04.2013 15:17 913

У української молоді зростає інтерес до точних наук

Інтерес вступників до тестів з точних наук, зокрема до математики, хімії і фізики нинішнього року збільшився.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти, підбивши підсумки реєстрації абітурієнтів для участі у ЗНО.

"На сьогодні для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 322 430 осіб, з них близько 25 % - випускники минулих років",  – повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева під час прес-конференції, що була присвячена завершенню реєстрації на ЗНО.
Рейтинг предметів, обраних абітурієнтами для проходження ЗНО в 2013 році, у порівнянні з минулим роком дещо змінився.

Традиційно абсолютним лідером за кількістю зареєстрованих учасників тестування є українська мова і література, оскільки результат тесту з цього предмета необхідний усім абітурієнтам для вступу в 2013 році.

Зайцева повідомила, що цього року тест з математики випередив тест з історії України.
"На відміну від минулого року, на 2 місці серед обраних абітурієнтами предметів – математика, її обрали 61,2% зареєстрованих, тоді як скласти тести з історії України цьогоріч виявили бажання 60,6 % майбутніх вступників. Крім того, підвищився інтерес майбутніх вступників й до фізики та хімії, натомість зменшився – до географії, біології, всесвітньої історії та російської мови", – зауважила Ірина Зайцева.

Вона також зазначила, що більшість абітурієнтів обрали максимальну кількість предметів для складання тестів. Так, з 4-х навчальних предметів складатимуть тести 65% учасників, з 3-х предметів – 28 %, з 2-х предметів  – 6 %, а з 1-го предмета – 1,1 % осіб.

Традиційно найбільше абітурієнтів зареєструвалося у Донецькій та Дніпропетровській областях та у столиці. Найменша активність зареєстрована у Кіровоградській, Чернівецькій областях та Севастополі.

В Українському центрі оцінювання якості освіти зазначають, що така ситуація є традиційною та пов’язана з кількістю випускників у кожному регіоні, передає Освіта.ua.

Оценка материала:

5.00 / 1
У української молоді зростає інтерес до точних наук 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.04.2013 15:17 913
Еще материалы раздела «Суспільство»