НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
21.05.2013 17:45 1048

У Грузії затримали «праву руку» Саакашвілі

У Грузії затримано генерального секретаря грузинської пропрезидентської партії «Єдиний національний Рух», екс-прем'єра Грузії Вано Мерабішвілі і губернатора Кахеті, екс-міністра охорони здоров'я Зураба Чіаберашвілі.  

Про це заявив представник окружної прокуратури Західної Грузії.

«Вано Мерабішвілі затриманий, його дії передбачають від семи до дванадцяти років в'язниці. Прократура Грузії звертається до суду з клопотанням про його арешт як запобіжний захід», - заявив представник прокуратури на брифінгу.

Слідство щодо Мерабішвілі ведеться за статтями 164-1 (підкуп виборців), частина 3 статті 182 (розтрата або привласнення коштів з використанням службового становища, що призвела серйозної шкоди) і 332 стаття (зловживання службовими повноваженнями) КК Грузії.

Як відомо, сьогодні мав відбутися допит екс-прем'єра Грузії та екс-міністра охорони здоров'я у справі про програму «Облік шукачів роботи». Її реалізація почалася за колишньої владі Грузії в 2012 році. Метою проекту було створення бази даних по безробітним і сприяння їх працевлаштуванню.

За даними прокуратури, з ініціативи МОЗ та на основі постанови уряду Агентство соціального розвитку видало наказ, згідно з яким у всіх регіонах Грузії були оформлені контракти на позаштатну роботу майже з 22 тисячами осіб. Згідно з контрактами, ці люди повинні були проводити заходи з обліку шукачів роботи.

Як з'ясувало слідство, вони не отримували від Агентства соціального розвитку ніякого завдання. Вони не пройшли тренінги, і їм не були передані анкети, які повинні були бути заповнені в рамках програми. Незважаючи на це, в кінці вересня всім цим людям було перераховано в якості заробітної плати по 240 ларі (близько 144 доларів).

Всього з державного бюджету їм було перераховано приблизно 5,24 мільйона ларі (3,157 мільйона доларів). На думку прокуратури Грузії, зазначені особи отримали таким чином грошову винагороду за передвиборчу агітацію «Єдиного національного руху», передає РІА «Новості».

Оценка материала:

5.00 / 1
У Грузії затримали «праву руку» Саакашвілі 5.00 5 1
Політика / Світ
21.05.2013 17:45 1048
Еще материалы раздела «Світ»