НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
24.05.2013 4555

День Києва: програма святкувань

На свій 1531-й День народження столиця Україні приготувала киянам і гостям міста різноманітну програму.

25 травня на території історико-архітектурної пам’ятки-музею «Київська фортеця», за адресою: вул. Госпітальна, 24-А, відбудеться концертна програма за участю духових оркестрів. A у Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогово» традиційно відбудеться фестиваль повітряних зміїв.

25 травня о 20:30 на Софійській площі відбудеться гала-концерт видатних зірок оперної сцени. Привітати рідне місто зі святом приїдуть: Людмила Монастирська, Валерій Мурга, Олег Кулько, Маріан Талаба. Крім того, до столиці завітає спеціальний гість проекту всесвітньовідомий тенор, італійський маестро Франческо Аніле. Концертна програма проходитиме у супроводі Симфонічного оркестру Національної філармонії України. Після завершення концертної програми на глядачів чекає феєричне проекційне шоу на стінах Софії Київської, присвячене 1025-річчю Хрещення Русі.

Цього ж дня о 20:30 вечірнє небо над Михайлівською площею запалять своїми вогниками повітряні кулі, що здіймуться у височінь. Ця подія, що проводиться щороку любителями повітроплавання, варта уваги романтиків та поціновувачів прекрасного.

25-26 травня відбудеться спільний україно-французький фестиваль «Монмартр на Андріївському узвозі». Організатори заходу спробують відтворити атмосферу вуличного свята на французький класичний манер, поєднавши давні мистецькі українську та французьку культури. Так, на головному майданчику вулиці буде встановлена сцена, на якій виступатимуть відомі виконавці та гурти двох країн, зокрема: Les Karpat (Франція), Джаз Кабаре Олега Скрипки, Nery and Co (Франція), Куку Шанель, Юлія Рома, гурт-кабаре Dakh Dauters, «Рокаш», Наталка Пичкур, «KievТанго Project», Марія Кондратенко, «Трік-Трак» тощо. Французька атмосфера в ці дні вируватиме й у кав’ярнях та ресторанах, театрах та галереях, що розташовані на Андріївському узвозі.

У неділю на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відбудеться фолк-опера «Коли цвіте папороть» українського композитора Євгена Станковича за участю Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім.Верьовки. У постановці задіяні оркестрова та балетні групи колективу. Початок о 18:00.

26 травня ТМ «Сандора» запрошує всіх киян та гостей столиці взяти участь в акції зі встановлення нового рекорду України - «Наймасовіша дегустація соку». Акція пройде на Майдані Незалежності з 8:00 до 14:00, де всіх перехожих пригощатимуть стаканчиком соку. Запрошуються всі бажаючі зробити свій внесок у досягнення рекордної позначки. Крім того, на площі працюватимуть «сокові бари», в яких кожен зможе освіжитися смачними і корисними соками, нектарами і морсами від ТМ «Сандора» та ТМ «Садочок».

Цього ж дня на Оболонській набережній Святковий драйв та музичні привітання для молоді забезпечать популярні українські гурти «Танок на Майдані Конго», «Тартак» та «Скай». Крім того, після завершення концертної програми на глядачів чекає вогняно-піротехнічне шоу з лазерними спецефектами над Дніпром.

А на Майдані Незалежності – святковий концерт до Дня Києва за участю Івана Березовського, Катерини Бужинської, Ярослави, гурту «Реал О», Альоші, гурту «Время и Стекло», Ірини Білик, гурту «ТіК», Наталії Могилевської та Злати Огнєвіч. Між виступами зірок української естради глядачам представлять фінал конкурсу «Футбольна Королева» від НСК «Олімпійський», відеоекскурс «Що відбулося у день Києва 25-26 травня?» та презентацію збірної України з художньої гімнастики, яка відбуде на 32-й Чемпіонат світу.

Завершиться святкування Дня Києва феєрверком о 21:50.

Щодо спортивних заходів, то тут вартий уваги старт міжнародного легкоатлетичного пробігу «Пробіг під каштанами» (неділя, 26 травня, Майдан Незалежності о 10:00). Як зазначають організатори, пробіг є не просто спортивним заходом, а справжнім веселим святом, наповненим морем позитиву і сміху.

Крім того, 26 травня о 13:00 на Хрещатику розпочнеться VIІ-й Київський роллер марафон. Участь у традиційному заході матимуть можливість взяти всі охочі. У рамках роллер марафону відбудуться змагання серед дітей на дистанції 500 метрів та 1600 метрів. Також кияни і гості міста зможуть позмагатися у категоріях: «ветерани» та «фітнес» на дистанціях 1600 метрів, у категорії «рейс» – 21 км.

А головною спортивною подією стануть дві міжнародні гонки Race Horizon Park 1 і 2, які входять у серію перегонів UCI EuropeTour категорії 1.2 та шосейна гонка «Критеріум». Крім того, любителі велосипедного спорту матимуть можливість взяти участь у велопараді «Велодень», а також у другій аматорській жіночій велогонці Milavitsa Велофест 2013.

Для туристів, які відвідають Київ 25 і 26 травня, пройдуть безкоштовні пішохідні тематичні екскурсії Києвом за такими маршрутами: Секретний Київ, Михайлівська Гірка, Дворики Києва, а також перші мультиспортивні туристські перегони. Також в ці дні в музеях комунальної власності міста Києва пройдуть Дні відкритих дверей.

Оценка материала:

5.00 / 3
День Києва: програма святкувань 5.00 5 3
Життя та Стиль / Столиця
24.05.2013 4555
Еще материалы раздела «Столиця»