<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.06.2013 17:05 798

Азарова турбують юні журналісти

Прем'єр-міністр Микола Азаров стурбований тим, що серед школярів мало бажаючих вчитися на технічних фахівців, педагогів і лікарів.  

Про це М. Азаров сказав на зустрічі із представниками учнівського самоврядування.

Під час зустрічі Азаров порушив питання про можливість підготовки професійної орієнтації в школах і поцікавився у присутніх, які спеціальності користуються попитом в учнівському середовищі.

У відповідь на це представники учнівського самоврядування розповіли йому, що багато хто хоче бути журналістами, юристами, економістами, політологами й маркетологами.

«Що мене трохи, якщо прямо сказати, стурбувало. От дивіться, немає бажаючих бути вченими, фізиками, дослідниками, тобто людьми, які будуть відкривати для нашої країни нові обрії, це ж дуже цікаво. Не хочу нікого скривдити, але це набагато цікавіше, ніж, наприклад, на мій погляд, заняття журналістикою. Уявляєте, відкрити нову закономірність, нову можливість, вашим ім'ям будуть називати явища, закони», – заявив прем'єр.

Також він поскаржився, що ніхто із присутніх не висловив бажання стати авіаконструктором, технологом, інженером.

«А давайте з вами скажемо відверто. Якщо всі будуть у нас журналістами, політологами, маркетологами, то хто буде працювати в сфері матеріального виробництва, у сфері науки? Навіть ніхто не сказав, що хоче бути педагогом, учителем, але ж у нас величезна потреба у вчителях, величезна потреба в лікарях, і я вже не кажу про технічні спеціальності», – наголосив Азаров.

«От оберемо неправильну професію й будемо шукати роботу. І не будемо знаходити цієї роботи, тому що немає такої потреби в такій кількості. Має бути абсолютно нормальне, грамотне співвідношення між журналістами, філософами, політологами і іншими спеціальностями», – заявив він, передають «Українські Новини».

Оценка материала:

5.00 / 1
Азарова турбують юні журналісти 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.06.2013 17:05 798
Еще материалы раздела «Суспільство»