НОВИНИ ДНЯ: В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави  На Україну насувається негода: в яких регіонах будуть дощі та шквали  Угорщина доєднається до ініціативи "Друзі миру", яку започаткували Китай та Бразилія  План перемоги "на столі" у Байдена, Гарріс та Трампа. Головні підсумки візиту Зеленського до США  Китай рятує Росію і допомагає воювати проти України: The Times виявив докази  Погіршення погоди в Україні: в деяких областях очікується мокрий сніг  Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижніввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.06.2013 20:00 1069

Донецька журналістка відсудила 500 грн за слово з трьох літер

Донецький апеляційний суд виніс рішення на користь журналістки новинного сайту «Острів» Ганни Іванової.Процу  

Суд рекомендував лідеру «Комітету виборців Донбасу» Олександру Хрякову виплатити їй 500 грн моральної компенсації.

Інцидент стався 25 жовтня 2012 року, коли на прес-конференції Олександр Хряков вів себе зухвало й грубо. Він та люди, які з ним прийшли, заважали журналістам ставити питання спікерам. Коли Ганна Іванова поцікавилася, хто всі ці люди, які не мають ніякого відношення до журналістики і не дають працювати представникам преси, Хряков, звертаючись до неї, крикнув: «Незрозуміле чмо сидить - вона говорить, хто я тут такий? Так би взяти головою...»

Промовляючи останні слова, великих розмірів чоловік показав руками, як би він вдарив дівчину, яка сидить перед ним, головою об підлогу.

16 квітня Ганна Іванова програла перший судовий позов про захист честі і гідності. Сторона відповідача наполягала на тому, що слово «чмо» не є образливим, і позначає лише «частини матеріального забезпечення». Крім того, А. Хряков стверджував, що не звертався безпосередньо до Іванової, а мав на увазі людей, котрі сиділи в тій же стороні залу, що й вона, передає УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Донецька журналістка відсудила 500 грн за слово з трьох літер 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.06.2013 20:00 1069
Еще материалы раздела «Суспільство»