<
НОВИНИ ДНЯ: "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Українівсі новини дня
25.06.2013 15:33 1748

Фірма сина Близнюка отримала контракт на 97,4 млн грн

ДУ «Інститут невідкладної і відновної хірургії імені В.К. Гусака НАМН України» у період з 10 по 14 червня уклав низку угод на будівельні роботи та постачання обладнання на загальну суму 97,47 млн грн.  

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цих коштів 59,37 млн грн піде на реконструкцію хірургічного корпусу з прибудовою дитячого кардіологічного центру. За результатом відкритих торгів підряд отримало ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія «Ресурси Донбасу».

До кінця року тут мають замінити покрівлю, підлоги, вікна, двері й вітражі, внутрішнє опорядження, реконструювати пандуси й сходи, облицювати фасад і балкони, замінити сантехніку, вентиляцію, комунікації, влаштувати кисневу станцію, закупити меблі, опорядити територію. Також мають буде зроблена під розміщення КТ і МРТ.

Це вже третій підряд, який фірма отримує на реконструкцію інституту Гусака. Загалом будівельні підряди «Ресурси Донбасу» по цьому обєкту склали 151,63 млн грн.
Засновником фірми «Ресурси Донбасу» є ТОВ «Ікос Інвест», одним з засновників якого було ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія». Співвласником останньої фірми через ТОВ «Фінансова компанія Д.С.» є Олексій Близнюк, син екс-міністра ЖКГ Анатолія Близнюка. Нині «Ікос Інвест» перереєстровано на інші компанії – ТОВ «Інтеркомлайн» (належить латвійському ТОВ «Стелтон») і кіпрський офшор «Pradex Limited» (кінцевий власник – «Valmena Capital Limited» з Тортоли).

Згідно з даними латвійського реєстру компаній, членом ради компанії «Стелтон» є Олег Міланін, екс-депутат Донецької міськради від Партії Регіонів (2006-2010 р.р.). Міланін також є співвласником фірми ТОВ «Агат» – разом з Сергієм Кузярою, засновником ТОВ «Вугільна компанія «Продакс» з групи Віктора Януковича.
Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Будівельно-комерційна компанія «Білий міст» Інни Смелтерс зі статутним фондом 37 500 грн. Різниця пропозицій двох конкурентів склала 0,7%.

Разом з тим на участь у тендері подавалася ще третя компанія – ТОВ «РСІ». Вона пропонувала виконати роботи за 38,02 млн грн, тобто у півтора рази дешевше. Однак пропозицію було відхилено за неналежно оформлені документи і неправильно розрахований кошторис.

Окрім реконструкції інститут також замовив обладнання на 38,10 млн грн. Анастезіологічне устаткування й апарати ШВЛ постачатиме ТОВ «МК Ксенко», електроді агностичне обладнання – ПрАТ «УМТ», апарати УЗД – ТОВ «ВІС», систему очищення крові – ТОВ «ТехМед Кардіо», також ТОВ «Лаб-Універсум» постачатиме лабораторне обладнання, а ТОВ «Мед-Інвест» – стерилізаційне.

Інститут ім. Гусака очолює депутат Донецької міської ради від Партії регіонів Владислав Гринь.

За повідомленням «Наших грошей».

Оценка материала:

5.00 / 1
Фірма сина Близнюка отримала контракт на 97,4 млн грн 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
25.06.2013 15:33 1748
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»