<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізаціївсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
11.07.2013 16:05 1449

Українці купують все більше дизельних авто

Усе більш затребуваними в Україні стають нові легкові автомобілі з дизельними моторами. Водночас сам ринок стагнує, показуючи вже другий місяць поспіль зниження кількості автопродажів.  

Помітне зростання популярності нових дизельних легковиків намітилося у травні цього року на тлі різкого падіння самого ринку нових авто. В останній місяць весни продажі легкових машин впали майже на 40% порівняно з квітнем, коли через ажіотаж українці купили майже 26 тисяч нових авто. Червневі ж показники виявилися нижче травневих на 1,5% і майже на 22% нижче, ніж за аналогічний період минулого року.

Згідно з даними автопродажів та реєстрації ТЗ, минулого місяця українці купили майже 14 900 нових легкових машин. Більше 20% із них - автомобілі з дизельними моторами. Ще рік тому цей показник був на позначці 14%. По суті, кожен п'ятий куплений українцями у червні новий автомобіль був оснащений дизельним двигуном.

Як зазначають експерти, у цінових сегментах змін не відбулося. Частка продажів автомобілів вартістю до 17 тисяч доларів у червні склала майже 47%, машин від 17 до 35 тисяч доларів - 38%, решта 15% - авто дорожче 35 тисяч доларів.

Всього ж у червні українці витратили на нові легкові автомобілі майже 3 млрд грн, що на 3% менше, ніж у травні цього року.

За повідомленням сайту RST.ua.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці купують все більше дизельних авто 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
11.07.2013 16:05 1449
Еще материалы раздела «Автоклуб»