<
НОВИНИ ДНЯ: Політолог вказав на знакові залаштункові деталі "інавгурації" Путіна  "Полювання" на ухилянтів чи норма закону: військові пояснили, для чого у Києві збирають списки чоловіків для ТЦК  НМТ-2024. Коли та як зареєструватись на додаткову сесію  Коли Україна зможе перехопити ініціативу на фронті: військовий експерт дав відповідь  Сирний пиріг з лаваша. Ніхто не повірить, що ви приготували цю смакоту усього за 20 хвилин   Демократична система чи сильний лідер: що кажуть українці – соцопитування  США передають потужну військову допомогу Україні: що буде в пакетівсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
02.12.2008 20:35 15102

«Київстар» сприяє адаптації дітей з інвалідністю

Національний оператор мобільного зв’язку «Київстар» у рамках благодійної ініціативи «Для людей, для країни!» передає спеціальне обладнання в школи, де навчаються діти з інвалідністю. У 8-ми містах України більше 1 300 дітей з обмеженнями життєдіяльності зможуть навчатися та розвиватися, використовуючи сучасні комп’ютери та електронні збільшувачі тексту.

Згідно з офіційною статистикою, сьогодні в Україні проживають близько 180 тис. дітей з інвалідністю, які потребують навчання та адаптації до життя у звичайному суспільстві. До Міжнародного дня інвалідів, що традиційно відзначається в усьому світі 3 грудня, компанія «Київстар» у партнерстві зі Всеукраїнською громадською організацією «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики» передає спеціальне обладнання – телевізійні збільшувальні системи для слабозорих людей – у 7 українських шкіл, де навчаються діти з вадами зору:

• Дніпропетровську школу-інтернат для слабозорих дітей

• Начально-виховний комплекс для дітей із вадами зору «Дитячий садок № 1/Загальноосвітня школа І ступеню № 31» у Горлівці, Донецька обл.

• Навчально-реабілітаційний центр для дітей із вадами зору «Левеня» у Львові

• Одеську спеціальну школу для дітей із вадами зору № 87

• Полтавську спеціальну загальноосвітню школу № 40

• Харківську обласну спеціалізовану гімназію-інтернат для сліпих дітей ім. В. Г. Короленка

• Сімферопольський навчально-реабілітаційний центр для дітей із вадами зору.

Також «Київстар» облаштував комп'ютерний клас для дітей з інвалідністю у київській загальноосвітній школі №168, що практикує інтегровані класи для дітей з обмеженнями життєдіяльності та в якій вони навчаються разом зі звичайними дітьми. Це єдина така школа у Києві – на жаль, сьогодні навчальні заклади не готові брати до себе на навчання дітей з інвалідністю, оскільки це потребує створення певних умов для вихованців. Та світовий досвід підказує, що в основі роботи з дітьми з обмеженнями життєдіяльності має бути їх інтеграція в соціум з дитинства. Саме тому компанія «Київстар» вважає за необхідне сприяти розвитку дітей з інвалідністю. Комп’ютерне обладнання, передане в 168-му київську школу, допоможе 36 дітям з інвалідністю не лише оволодіти комп’ютерною грамотністю та новітніми програмами, а також проходити курси реабілітації.

Керівник департаменту з корпоративних зв'язків компанії «Київстар» Жанна Ревнова:

«Діти – це наше майбутнє. «Київстар» працює над тим, щоб діти з інвалідністю мали своє власне щасливе майбутнє. Електронне обладнання, яке ми за допомогою Наукового товариства інвалідів «Інституту соціальної політики» придбали для спеціалізованих центрів та шкіл по всій Україні, допоможе більше 1 300 дітям. Ми розуміємо, що це не вирішить усіх проблем, але ми впевнені, що допомога «Київстар» приверне увагу суспільства до питання соціальної адаптації дітей з інвалідністю та слугуватиме прикладом для інших небайдужих компаній».

Президент ВГО НТІ  «Інститут соціальної політики», радник Міністра освіти і науки України з питань щодо осіб з інвалідністю Андрій Шевцов:

«Наша організація розробляє та впроваджує новітню соціальну політику щодо осіб з інвалідністю; ми дуже вітаємо підтримку таких національних компаній, як «Київстар», які сприяють програмам допомоги та реабілітації людей з обмеженнями життєдіяльності. Із «Київстар» ми системно реалізуємо програми допомоги людям з інвалідністю з 2004 року; за цей час нашими спільними зусиллями було закуплено та передано реабілітаційного обладнання для освітніх установ і спеціальних центрів на суму понад 1 млн грн. «Київстар» дає надію на майбутнє та, незважаючи на нестабільну економічну ситуацію в країні та світі, продовжує реалізовувати свої соціальні програми».

Оценка материала:

3.17 / 6
«Київстар» сприяє адаптації дітей з інвалідністю 3.17 5 6
Прес-релізи / IT та зв'язок
02.12.2008 20:35 15102
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»