<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.09.2013 1066

Рінат Ахметов повернувся до школи

1 вересня президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов відкрив у своїй рідній школі №63 міста Донецька новий навчально-спортивний комплекс.

Загальний бюджет проекту з реконструкції школи №63 становить 65,8 млн грн. Бюджет першого етапу, який включав будівництво нового корпусу, спортивного майданчика, футбольного поля, а також благоустрій території склав 47,4 млн грн. «Разом з вами ми відкриваємо новий корпус школи. Ми вам давно це обіцяли, а ви терпляче чекали. Спасибі вам за терпіння», - сказав Ахметов під час першовересневої шкільної лінійки.

Футболісти ФК «Шахтар» Сергій Кривцов, Дуглас Коста і Алекс Тейшейра відкрили нове футбольне поле, доступне всім мешканцям району, а команда «Північний» і збірна команда школи № 63 одразу провели на полі дружній матч.

У школі з'явився новий корпус для молодших класів, ігрові та спальні кімнати, актовий та спортивний зали, майстерні з обробки деревини, металу, швейний і кулінарний класи.

Як повідомила керівник проектів і програм фонду «Розвиток України» Вікторія Миколаюк, у школі є все необхідне для комфортного навчання і відпочинку, облаштуванням школи займалися українські дизайнери, психологи і педагоги. «Кожна зона в школі виділена своїм кольором, щоб малюки не загубилися: жовтий позначає учбову зону, зелений і малиновий – це майстерні для хлопчиків і дівчаток, синім позначено спортивний зал», - зазначила вона. У також школі працює система індивідуальних дзвінків, тому що у першоклашок уроки тривають 30 хвилин.

Другий етап (кінець 2013 - 1 вересня 2014) передбачає повну реконструкцію існуючого корпусу старої школи, в якому з'являться сучасні оснащені предметні класи, лабораторії, а також простора їдальня. Бюджет другого етапу становить 18,4 млн грн.

Крім того, компанія СКМ планує взяти участь у проекті будівництва міжнародної школи «Григорьевская», яка матиме назву на честь першого навчального закладу в Донецьку.

Це проект зі створення першої в Донецьку школи міжнародного рівня для талановитих дітей. Відкриття школи планувалося на 1 вересня 2014 року. Передбачається, що в школі будуть навчатися більше 600 осіб. Вона спроектована по особливій системі і орієнтована в тому числі і на людей з особливими потребами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рінат Ахметов повернувся до школи 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.09.2013 1066
Еще материалы раздела «Суспільство»