<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремлявсі новини дня
Політика
Україна
16.09.2013 2101

Сурков ускладнить Януковичу переобрання у 2013-му

Владіслав Сурков, у випадку призначення помічником Владіміра Путіна, зосередиться на пошуку в Україні нових проросійських політиків та створенні для українців позитивного образу Євразійського союзу.  

Про це заявив політолог Вадим Карасьов.

Як зауважує експерт, таке призначення розраховане на довгу перспективу.

«Це розраховано на довгу гру. Це стосується поствільнюського періоду, коли почнеться період адаптації України до нових умов вільної торгівлі з ЄС. Тобто Сурков очевидно покликаний, щоби Росія вже готувалася до нової торгівельно-економічної і навіть геополітичної реальності, яка виникне після підписання угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Україною», – зазначив політолог.

Другою причиною призначення Суркова Карасьов називає необхідність зміни стратегії щодо України.
«Потрібно змінювати образ Росії в Україні, тому що він сьогодні непривабливий. Очевидно, що «лобові» атаки, залякування в «яструбовому» стилі пана Глазьєва довели свою неефективність, тому потрібні підступніші технології, зокрема, в експертному середовищі. Що стосується об'єкту найбільшого впливу (Росії), то ним має стати, перш за все, Південь і Схід України, що стануть основними постраждалими в період поствільнюської адаптації», – вважає Карасьов.

Як зауважує Карасьов, вочевидь, «з тим, що буде у Вільнюсі 2013 року, Росія змирилася».

«Однак не змирилася з тим, що буде після Вільнюсу. Особливо в період між 2013 і 2015 роками. По-перше, вже згаданий період адаптації економіки до нової торговельної географії і умов ведення бізнесу, в яких опиниться українська економіка. По-друге, це - президентські вибори-2015», – зазначив Карасьов.

Політолог вважає, що перед Сурковим наразі стоїть два завдання: «по-перше, ускладнити переобрання Януковича і, по-друге, створити потужну проросійську політичну силу, ... на якій можна було би серфінгувати новим молодим перспективним лідерам як 2015, так і 2017 року».

«Якщо не вдасться ускладнити перемогу Януковичу, то можна торгуватися і отримати кадрові преференції і дивіденди, щоб підтримати його в другому турі, а потім на 2017 рік – опанувати парламент. Крім цього, в Україні шукатимуть нових лідерів, тому що і комуністи, і Медведчук, і всі ці персонажі попередньої політичної епохи – «відіграні». З ними виграти битву за українську інтеграцію неможливо», – зазначив він.

За інформацією "Тижня".

Оценка материала:

5.00 / 1
Сурков ускладнить Януковичу переобрання у 2013-му 5.00 5 1
Політика / Україна
16.09.2013 2101
Еще материалы раздела «Україна»