<
НОВИНИ ДНЯ: У Росії розгорнули масове будівництво фільтраційних таборів для українців — ЦНС  Як шукатимуть ухилянтів через "Оберіг": в ТЦК розповіли подробиці  Неперевершені дієтичні котлети з сочевиці: допоможуть схуднути та можна в піст  Чи вважається гріхом відмова стати хрещеним для дитини – в ПЦУ пояснили  На вихідних погода в Україні зміниться  Путін, попри невдачу, продовжить переконувати Захід кинути Україну і дозволити її знищити, - ISW  Пікантний пиріг з рикотою та квасолею: фантастичне поєднання смаку!всі новини дня
Бізнес
Економіка
30.10.2013 1861

«Газпром» не переведе Україну на передоплату за газ - експерт

«Газпром» навряд чи перейде на передоплату у розрахунках з НАК «Нафтогаз України», оскільки це може тільки погіршити ситуацію.  

Таку думку висловив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

«Використання росіянами психологічного тиску на Україну у зв'язку із заборгованістю за природний газ (борг «Нафтогазу» за серпень становить 882 млн доларів) закінчиться мирним врегулюванням питання. Змін в умовах оплати не відбудеться. «Газпром» розуміє, що перехід на передоплату лише погіршить фінансові розрахунки і може зробити ситуацію критичною», - сказав Марунич.

Експерт підкреслив, що дистанціювання українського уряду від цього питання є також політичним ходом. Тож заява прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що це питання двох господарюючих суб'єктів і вони мають розбиратися між собою, на думку Марунича, дає відстрочку для вирішення проблеми.

«Нафтогаз» самостійно не зможе вийти із ситуації в інший спосіб, окрім як оголосити про дефолт. Тому перші особи держав приймуть політичне рішення, яке дасть можливість компанії вийти із становища без потрясінь, переконаний експерт.

«Газпром» публічно вимагає від НАК «Нафтогаз Україна» погашення заборгованості за серпень 2013 року у розмірі 882 млн доларів, а у випадку невиконання забов'язання перейти надалі у постачанні природного газу до України на форму передоплати.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Газпром» не переведе Україну на передоплату за газ - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.10.2013 1861
Еще материалы раздела «Економіка»