<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
 Наталия Мелещук 22.11.2013 23143

Facebook-Майдан: хроника первых суток

Несмотря на сырую и ветреную погоду в пятницу в столице, противники решения правительства Украины приостановить подготовку к подписанию Соглашения об ассоциации с Евросоюзом продолжают митинговать на Майдане Независимости.

Напомним, вечером в четверг на Майдан Независимости пришли люди, возмущенные решением правительства Украины о приостановке подготовки к подписанию Соглашения с ЕС. Акцию уже назвали Евромайданом. Символично, что 22 ноября в Украине отмечают 9-ю годовщину Оранжевой революции.

Правда, сегодня днем, по сравнению с прошедшей ночью, на Майдане было не людно. По состоянию на 14.00 митинговало около двух сотен человек.

На автомобиле активистов Евромайдана установлена импровизированная сцена, периодически выступающие негодуют по поводу решения правительства, адресуя нелестные слова руководству государства.

Контракты решили подвести короткие итоги первых суток европейского Майдана. Его главная особенность – on-line информирование граждан через соцсети, в частности, Facebook, который минувшей ночью стал живым журналом сторонников евроинтеграции Украины. Политики, журналисты, общественные деятели выкладывали фотографии и последние новости с ночного Крещатика.

 

18 ч. назад
Mustafa Nayyem, журналист УП

Встречаемся в 22:30 под монументом Независимости. Одевайтесь тепло, берите зонтики, чай, кофе, хорошее настроение и друзей. Перепост всячески приветствуется!

18 ч. назад
Андрій Парубій, народний депутат, Батьківщина

Йду на Майдан! Вже! Зараз! Є дні, які визначають майбутнє держави. Сьогодні такий день. Якщо будемо байдужими, як тоді пояснити нашим дітям, що ми зрадили їхнє майбутнє? Дев'ять років тому в цей вечір я поїхав на Майдан. І йду зараз. Конкретного плану дій нема. Там зустрінусь з побратимами і прийму рішення. До зустрічі!

17 ч. назад
Арсен Аваков, народный депутат, Батьківщина

22-30 Идем с ребятами на Майдан. Увидимся!

16 ч. назад
Віктор Уколов экс-нардеп, БЮТ

Ну з Богом! На Майдані побачимо скільки нас буде. Поїхали.

15 ч. назад
Mustafa Nayyem, журналист УП

Банковая забаррикадирована Беркутом и милицией.

15 ч. назад
Арсен Аваков, народный депутат, Батькивщина

Разом нас уже 2000 европейцев. Майдан. Киев — с Виталий Портников и еще 3.

14 ч. назад
Виктор Уколов, экс-нардеп, БЮТ

На Майданi вже близько 2 000 людей. 23:30. Юра Луценко у виступі запропонував на ніч не залишатись, а збиратись щоранку у більшій кількості. Пік у неділю біля Шевченка о 12:00. Час Ч.

14 ч. назад
Сергей Гайдай, политтехнолог

Я на Майдане. Кличко, Тягнибок... О и Яценюк уже тут. Звонил Катеринчук. Идет пешком из дома. Видел тут Виктория Сюмар, Єгор Соболєв и Igor Lutsenko

13 ч. назад
Юрій Луценко, екс-міністр внутрішніх справ

Щойно приїхав з Майдану. Для початку все добре. За покликом одного Мустафи Найема зібралося до трьох тисяч розлючених владою громадян. Без підвезення активу, без партсимволіки, але за покликом власної гідності.

У нас вкрали не шапку, навіть не президенську булаву. В нас крадуть майбутнє. Тепер, коли політики виявилися неспроможними забезпечити Асоціацію з ЄС, єдиним шансом є масовий протест громадян.

Цей Майдан не буде повторенням Помаранчевої революції. Цього разу не потрібен постійний табір. Ми повинні збиратися кожного дня і кожного разу збільшувати кількість протестуючих. У кожного в кишені є мобільник, в ньому - не менше сотні телефонних номерів друзів. Кличте їх вийти завтра ввечері на Майдан. Не звертайте увагу, якщо Майдан перегородять шанувальники Йолкі. В Києві досить площ. Завтра нас має бути десять тисяч. Потім - тридцять. В неділю о 12-00 до пам'ятника Т. Шевченку, а потім на Європейську площу має прийти сто тисяч громадян.

Таке зібрання стане фактором внутрішньої і зовнішньої політики.

Таке стотисячне віче зможе ефективно звертатися до Європи і вимагати від Януковича.

Не питайте мене, чи так і буде. Все залежить від вас.

13 ч. назад
Виталий Кличко, народний депутат, УДАР

Друзі! Усі, хто прийшов на Майдан, ви - молодці! Хто поки не встиг - долучайтеся! Ми повинні показати, що ми - громадяни, а Україна - це Європа. І тільки від нас залежить, як і в якій країні житимемо. Беріть друзів і приїздіть на столичний Майдан. Коли зможете - вночі, зранку, вдень чи ввечері. Вдягайтеся тепліше, беріть термоси з чаєм чи кавою.

12 ч. назад
Сергей Гайдай, политтехнолог

На Майдан пробился автомобиль со звуковой установкой от «Удара». Милиция не пускала, но под натиском митингующих уступила. Теперь выступления и песни громкие. На автомобиле есть сцена - вот теперь выступают с нее. Пришел Микола Катеринчук Выступил. Без пафоса. Некоторые ораторы думают, что если громко кричать и нагнетать атмосферу - это хорошо. Неа - не работает. Лучше побольше юмора и практических вещей. Вот Єгор Соболєв сразу стал давать инструкции со сцены, как обустроить жизнь на Майдане. Мне больше всего понравилось его указание- знакомится с теми, кто рядом.

11 ч. назад
Андрій Парубій, народний депутат, Батьківщина

3.30.ночі.Дощ.Але мітинг на Майдані продовжується. Люди не розходяться. Переважно це молодь. З вогнем і вірою в очах! Відчувають, що зараз тут на Майдані б'ється серце України....

11 ч. назад
Mustafa Nayyem, журналист УП

Восхищен теми, кто остался на Майдане на ночь! Напишу статью и вернусь. И еще одно уточнение. По просьбе многих людей и после общей дискуссии решили, что начиная с завтрашнего дня собираемся в 18:00!!! А в течение дня там будут оставаться дежурить все, кто сможет. Передайте другим. Спасибо.

9 ч. назад
Андрій Парубій , народний депутат, Батьківщина
 

5.30.ранку.Стоїмо ! Щойно приїхала велика делегація з Житомира. Головне вистояти світанок. Біля Майдану кілька сотень «Беркута». Поки нас багато, вони не підуть.

8 ч. назад
Андрій Парубій, народний депутат, Батьківщина

На Майдані молодь танцює під пісні гурту «Тінь сонця» Атмосфера неймовірно піднесена!

7 ч. назад
Андрій Парубій, народний депутат, Батьківщина

6.30.Ранок. З трибуни на Майдані виступає Андрій Шевченко. Дощ майже минув Підтягуйтесь. Україна це Європа!!! Так тут скандують і чекають на тебе!

6 ч. назад
Андрій Парубій, народний депутат, Батьківщина

08.00.ранку.Майдан вистояв першу ніч.

7 ч. назад
Єгор
Соболєв, журналіст

Кожного, хто зустрів цей ранок на Майдані, чекає шалене кохання, успіх на роботі та головування його країни в ЄС. Навіть Беркут останнє чекає:). Україно - на Майдан!!!

5 ч. назад
Єгор
Соболєв, журналіст

Наш Євромайдан був би в ЄС улюбленцем. За ніч накопичений профіцит бюджету, включно з продовольчим. А головне - люди не відступили, не дали вогнику загаснути, зберегли його. 13 годин тут пролетіли як поцілунок Коханої. Приходьте і ввечері може бути величезне полум'я, яке розтопить зневіру і пасивність України останніх років. Влада - це ми!

5 ч. назад
Олександр Сочка, экс-нардеп, БЮТ

Починаючи з 6.50-ти ранку кожні три хвилини дзвонить телефон з невідомих номерів. Вже більше 60-ти дзвінків. Така ж історія у Катерина Лебедева. Ясно, що дзвонить автомат. Треба зрозуміти масштаб. Кого ще тролять?

4 ч. назад
Mustafa Nayyem, журналист УП

Я иду на #Евромайдан. Сейчас. Все, у кого есть возможность, приходите в течение дня, ребятам важна поддержка. Генеральный сбор, как и договаривались, в 18:00. С собой по-прежнему - хорошее настроение и друзья.

1 час назад
Олег Ляшко, народний депутат, Радикальна партія

Зараз на Майдані

 

Продолжение следует...

Оценка материала:

4.58 / 12
Facebook-Майдан: хроника первых суток 4.58 5 12
Політика / Україна
 Наталия Мелещук 22.11.2013 23143
Еще материалы раздела «Україна»