<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
25.12.2007 20:54 41785

Зірковий успіх Віденського Балу в Києві

В ніч з 14 на 15 грудня в Національній Опері України відбувся щорічний «Віденський оперний бал», організований компанією «Дипломат Сервіс» за підтримки мерії міста Відень. Понад 2000 гостей, серед яких були відомі політики, дипломати, бізнесмени, представники ЗМІ та зірки шоу-бізнесу, з задоволенням поринули у вир світського життя та феєричних танців. А щойно бал закінчився, організатори почали готуватися до наступного сезону.

Бальна ніч розпочалася о 21:00. Гостей чекала червона доріжка та почесна варта. Завдяки суворому ставленню організаторів до форми одягу, вдалося дотриматись класичного віденського бального етикету та відтворити атмосферу справжнього свята. «Саме  завдяки дамам у сукнях повної довжини та чоловікам у смокінгах та фраках з метеликом дійство виглядало надзвичайно вишуканим», - говорить Координатор Віденського балу в Національній Опері України 2007 року Софія Адамська.

Безумовно, організаторам вдалось досягти високої мети – зробити вагомий внесок в розвиток сучасної світської культури в Україні. Адже на бал з задоволення прийшли десятки впливових діячів політики та культури, зірки естради та шоу-бізнесу. А саме, серед гостей були Олександр Зінченко, депутат ВР Віталій Барвиненко та Катерина Бужинська, продюсер Олег Чорний та Світлана Лобода, Влада Литовченко, Олександр Пономарьов з дружиною, Ані Лорак з нареченим Муратом, Владислав Яма, дизайнер Вероніка Жанві, Ольга Сумська, гурт «Queens», Камалія, Аврора, Ugo, резиденти Camedy Club…

«Бал пройшов по класичному сценарію, визнаному в Відні», - прокоментував Денис Кудін, Голова Всеукраїнського Бального комітету, Генеральний директор компанії «Дипломат Сервіс». Нагадаймо, Віденські оперні бали проводяться за наявності спеціальної ліцензії. Крім Києва, вона є  у таких міст як Париж, Лондон, Дубаї та Нью-Йорк. Вперше щорічний «Віденський оперний бал» в Києві відбувся в 2005 році. В 2007 році бал пройшов завдяки допомозі спеціальних партнерів, серед яких Модний дім «Юнона», СПА-салон «Ла Руз», бутік елітної білизни «Будуар», студія ювелірного дизайну HARARUK.

Урочисте відкриття балу відбулось після 22:00, як тільки зібралася більшість запрошених. Втім, ніхто з тих, хто прийшов раніше, не нудьгував: гостей чекав вишуканий фуршет, спілкування з друзями та знайомими, фото-сесії від провідних світських видань.

Першим на відкритті з промовою виступив посол Австрії Маркус Вукітіч. Він відзначив важливість заходу для світської культури України та для розвитку співпраці між країнами. Денис Кудін зауважив, що ажіотаж навколо Віденського Оперного Балу зростає з кожним роком і в 2007 році саме ця подія стала перлиною Бального сезону: «Щоразу ми підвищуємо рівень проведення Віденського Оперного Балу в Києві.  Безумовно, даний захід є найочікуванішою світською подією року». В перервах між промовами організаторів та високих гостей, ведучі балу - Ігор Посипайко та  чемпіонка світу з десяти танців Олена Шоптенко – розповідали цікаві подробиці бальної культури та анонсували феєричні номери. Зокрема, гостей вітали повітряні акробати, артисти оперети, всесвітньо відомий тенор, соліст Большого театру в м. Москва Зураб Соткилава.

Формально бал розпочався після першого танцю дебютантів - юнаків та дівчат, які вперше «вийшли в світ». В цьому році, як і в минулому, бал відкривали 24 пари. Всі вони пройшли ретельний відбір, конкурс становив 7 осіб на одне місце. За традицією дебютанти станцювали полонез, до чого ретельно готувались декілька місяців під керівництвом Головного танцмейстера Віденського оперного балу 2007 Григорія Чапкіса.

Після дебютантів Григорій Чапкіс запросив до виру вальсу усіх гостей. І справді, під супровід симфонічного та духового оркестрів, на паркет вийшли десятки пар. Серед них були й ті, хто пройшов VIP-танцкласс за тиждень до балу  і вперше танцював на очах тисяч глядачів. Втім, деякі недоліки танцювальної техніки компенсувалися великим бажанням танцювати. Не дивно - головною розвагою на «Віденському оперному балу» завжди були танці. Гарний настрій, посмішки та справжня насолода від легких кроків віденського вальсу назавжди гарантовані кожному, хто взяв хоча б декілька уроків та вивчив основні рухи.

Втім, бали – не тільки гарна нагода потанцювати. Незмінна атрибутика таких заходів – благодійна діяльність. Саме тому під патронатом Міжнародного Благодійного Фонду «Мистецька скарбниця» пройшов аукціон, лоти для якого надали зіркові українці. Приміром, Ольга Сумська презентувала сервіз, Iva Rich – сукню, Брати Кличко – рукавички, Инна Цимбалюк – картину «Пектораль», а Катерина Бужинська – картину «Офорт»… Всього організатори зібрали понад 60 тисяч гривень, зібрані кошти підуть на придбання книг для Київських бібліотек.

Свято закінчилось аж під ранок. І не о 04:00, як планували організатори, а значно пізніше - гості не бажали їхати по домівках, з задоволенням танцювали на паркеті та спілкувалися. «Вважаю, це найкращий доказ того, що нам вдалося організувати справжнє свято, що інтерес до балів буде зростати з кожним роком», - впевнений Денис Кудін. По його словам, «Дипломат Сервіс» в найближчі тижні розпочне готуватися до наступного дійства - Віденського оперного балу 2008.

Оценка материала:

3.17 / 6
Зірковий успіх Віденського Балу в Києві 3.17 5 6
Прес-релізи / Інше
25.12.2007 20:54 41785
Еще материалы раздела «Інше»