<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
30.12.2013 18:20 8538

Керівник «Дорожнього контролю» емігрував до Польщі

Керівник проекту «Дорожній контроль» Ростислав Шапошніков через загрозу арешту виїхав до Польщі та не планує найближчим часом повертатися до України.  

Шапошніков повідомив, що перебуває в Польщі з 11 грудня.

«Арештували Дзиндзю, Смалія, сказали, що буду третім. Арештувати мене не встигли, бо виїхав», - сказав він.

Шапошніков наголосив, що не планує повертатися до України не лише через загрозу арешту, але й через загрозу життю.

«Якщо не посадять, то вб'ють. Були такі прецеденти. В будь-якому випадку в Україну не можна повертатися», - сказав він.

Також активіст зазначив, що наразі не планує просити політичного притулку у польської влади, оскільки, за його даними, він ще не оголошений в міжнародний розшук.

«Думаю, що поки що просити не буду, оскільки, мабуть, мене офіційно не оголосили в розшук. Тому немає сенсу. Подам прохання про політичний притулок лише у крайньому випадку, якщо зрозумію, що мені «кранти», - сказав він.

Шапошніков також вказав, що йому у Польщі допомагає Союз польських журналістів. Шапошніков зазначив, що інтернет-газета «Дорожній контроль» продовжить свою роботу.

«Частина людей у нас залишилася в Україні, в Києві, та поки будемо публікувати інформацію про події, які зараз мають місце - і про ДАІ, і про арешт Дзинзді та Смалія. А далі буде видно», - сказав він.

За повідомленням УНІАН.

Оценка материала:

3.00 / 2
Керівник «Дорожнього контролю» емігрував до Польщі 3.00 5 2
Політика / Україна
30.12.2013 18:20 8538
Еще материалы раздела «Україна»