<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Прес-релізи
Інше
04.02.2014 620

8 областей Західної України повністю забезпечені сучасним обладнанням для діагностики та лікування онкології за світовими стандартами

4 лютого у Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями, у Волинському обласному онкологічному диспансері (ВООД) почав працювати лінійний прискорювач – апарат для радіологічного лікування раку, що був придбаний за кошти Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Лінійний прискорювач, який було встановлено у Луцьку, – це високотехнологічний апарат для точного та результативного лікування онкологічних захворювань. Новий апарат надзвичайно точно та безпечно доставляє велику дозу опромінення в клітини пухлини, споживає менше енергії та часу на лікування пацієнта. Лінійний прискорювач працюватиме в парі з сучасним комп’ютерним томографом, який встановлено наприкінці минулого року фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Загальний бюджет, спрямований фондом на устаткування Волинського обласного клінічного онкологічного диспансеру, складає 18,4 млн грн.

Анатолій Заболотний, директор Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» «З відкриттям нового відділення у Волинському онкодиспансері Фонд завершує програму «Рак виліковний» у Західній Україні. Її результатом стало створення 14 спеціалізованих відділень у всіх восьми обласних онкологічних закладах регіону, в яких встановлено обладнання на суму 98,1 млн. грн., а саме: 8 сучасних комп’ютерних томографів, два лінійних прискорювачі, гама-терапевтичний апарат брахітерапії. Загалом Фондом Ріната Ахметова в Західній Украйні створено потужності для лікування та діагностики відповідно до світових стандартів більше 30 тисяч онкохворих щороку, в тому числі дітей».

Жанна Старомінська, завідувачка відділенням променевої терапії ВООД: «Лінійний прискорювач, який встановлено у нашому закладі, був довгоочікуваним обладнанням та став четвертим апаратом такого класу в Західній Україні. Адже без нього сотні пацієнтів нашого диспансеру вимушені були проходити лікування в сусідніх областях, що створювало певні незручності та дискомфорт. Сьогодні, завдяки зусиллям Фонду Ріната Ахметова, ми можемо надавати високотехнологічну медичну допомогу мешканцям нашої області у рідному лікувальному закладі. Потужності апарату дозволяють з високою точністю опромінювати пухлину, не завдаючи шкоди оточуючим здоровим тканинам. На сьогодні прискорювач змонтований, встановлений в повністю відремонтованому приміщенні. Медперсонал пройшов навчання для роботи на ньому. Крім прискорювача, диспансер отримав від Фонду Ріната Ахметова інше дороге устаткування: комп'ютерний томограф, який почав працювати наприкінці минулого року. Комп’ютерний томограф дозволяє з високою точністю діагностувати місце розташування пухлини, робити передпроменеву підготовку і подальше планування променевої терапії. Більше 80 пацієнтів пройшли діагностику за сучасними стандартами за перші тижні роботи».

Орест Андрусенко, головний лікар ВООД: «Програма державно-приватного партнерства «Рак виліковний», яку реалізуємо спільно з Фондом Ріната Ахметова, надала доступ жителям Волині до сучасної діагностики і лікування онкології згідно зі світовими стандартами. Волинська область стала 8-мим регіоном Західної України, що був устаткований сучасним радіологічним обладнанням завдяки Фонду, і вже сьогодні можна з впевненістю говорити про те, що з такою технічною базою ми зможемо врятувати сотні і тисячі життів».

Оценка материала:

5.00 / 1
8 областей Західної України повністю забезпечені сучасним обладнанням для діагностики та лікування онкології за світовими стандартами 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
04.02.2014 620
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 322
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 291
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 367
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 314
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 326